Castelló activa un servei especial de transport durant la setmana de Tots Sants

Castelló activa un servei especial de transport durant la setmana de Tots Sants
24/10/2020 -

L’Ajuntament de Castelló habilitarà un servei especial de transport públic per a reforçar la mobilitat durant la setmana de Tots Sants i facilitar una assistència escalonada als cementeris. La línia es posarà en marxa des d’aquest dilluns 26 d’octubre fins a l’1 novembre i connectarà el Parc Ribalta (impars) amb el Cementeri de San José i el Nou Cementeri, i viceversa. El servei arrancarà a les 8.00 hores del matí i es prolongarà fins a les 18.30 hores, amb eixides des de tots dos punts cada hora.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha recalcat la importància d’oferir un transport fluid perquè les visites al camposanto es donen en condicions de màxima protecció. L’edil ha incidit en què el servei estarà disponible des del 26 d’octubre per a evitar aglomeracions tant en els autobusos com en els cementeris. “Aquesta iniciativa forma part d’un protocol integral que adapta la setmana de Tots els Sants a la situació sanitària”, ha detallat. En paraules de Ribes, “en aquests dies el principal és vetlar als nostres difunts amb tranquil·litat, respecte i seguretat”.

El recorregut dels autobusos partirà del Parc Ribalta (imparells) i passarà per Ronda Millars, Cardenal Costa, el Cementeri de San José, la carretera Borriol (al costat del tanatori) i el grup Roser fins a arribar al Nou Cementeri. Des d’ací, el camí de tornada recorrerà el grup Roser, quadra Borriolenc, avinguda la Vall d’Uixó, avinguda Barcelona, avinguda Doctor Clará i de nou Ronda Millars fins a detindre’s al Parc Ribalta. Les eixides del parc seran cada hora de 8 a 18 h, mentre que des del Nou Cementeri eixiran autobusos de 8.30 a 18.30 h. La freqüència està ajustada al temps de permanència recomanada en els camposantos, que el protocol estipula en un màxim d’una hora per a així permetre l’accés d’uns altres.

L’activació d’aquest servei especial i reforçat de transport s’integra dins de tot un protocol amb mesures de seguretat per a evitar la propagació del coronavirus en la setmana de Tots Sants. Entre altres mesures està l’ampliació de l’horari de visita als cementeris, la suspensió d’actes per a evitar concentracions i el control d’accessos i aforaments. L’objectiu és evitar una afluència massiva als recintes, d’aquí ve que s’augmente la freqüència del transport públic i s’oferisca el servei durant tota la setmana. Així, es controlarà que en cap moment es concentren alhora més de 500 persones en el Cementeri de San José ni més de 150 en el Nou Cementeri. En la mateixa línia, tampoc es permetrà la realització d’actes públics ni privats per a evitar massificacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari