Castelló continua amb els treballs per a restablir el sistema informàtic municipal

Castelló continua amb els treballs per a restablir el sistema informàtic municipal
02/04/2021 -

La regidora de Modernització i Innovació Digital, Monica Barabás, ha mantingut hui una reunió de treball amb els tècnics municipals i especialistes del Centre Criptològic Nacional, dependent del Ministeri de Defensa, i del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana, per a continuar avançant en el procés de restabliment del sistema informàtic municipal després del ciberatac patit aquesta setmana.

“Els treballs avancen satisfactòriament i encara que el procés de restauració és complex, la previsió és recuperar progressivament eines de gestió interna i externa que permeten restablir serveis”, ha assenyalat la regidora, qui ha agraït “el treball incansable dels tècnics municipals per a posar solució com més prompte millor”.

Després de la fase de diagnòstic, en la qual es va constatar que l’atac es va produir per un virus ‘ransomware’ d’encriptació de dades, es va neutralitzar el perill i els especialistes informàtics s’han centrat en el restabliment del sistema. Ara s’estan realitzant les comprovacions tècniques oportunes per a poder implementar la restauració de manera segura.

Cal recordar que el ciberatac ha sigut denunciat a la Policia Nacional i que, segons els experts consultats, el virus que va atacar el sistema informàtic municipal és una nova versió de ‘ransomware’. El sistema de seguretat amb el qual compta l’Ajuntament compleix els estàndards exigits per l’Esquema Nacional de Seguretat en matèria de ciberseguretat per a administracions municipals i es va actualitzar a penes uns dies abans de l’atac informàtic.

El ciberatac ha afectat serveis de tramitació en línia com la seu electrònica, el portal tributari i la pàgina web municipal, a més de les eines informàtiques de gestió interna de l’Ajuntament. Per això, el Govern municipal ha suspés els terminis administratius que depenen de l’administració municipal i que van a favor del ciutadà o ciutadana, com la tramitació de subvencions, ajudes del Pla Resistir, presentació a oposicions o sol·licituds per al programa Jornals de Vila. S’ampliaran deu dies hàbils a comptar des de l’endemà a la reobertura dels serveis d’atenció presencial del registre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari