Castelló sol·licita finançament a la EPSAR per a reparar un trencament registrat en l'emissari submarí en l'últim temporal

Transició Ecològica demana a l’entitat autonòmica que finance el 90% de l’actuació, valorada en 503.728 euros

Castelló sol·licita finançament a la EPSAR per a reparar un trencament registrat en l'emissari submarí en l'últim temporal
24/04/2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha sol·licitat a l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Generalitat Valencià finançament per a reparar un trencament registrat en l’emissari submarí de la xarxa municipal de sanejament durant l’últim temporal de Filomena. L’equip de govern demana a l’entitat autonòmica que aprove en el seu Consell d’Administració finançar el 90% del cost de l’actuació, valorada en 503.728 euros, mitjançant la figura del finançament de reposició.

“L’episodi meteorològic de Filomena durant el mes de gener va provocar un trencament en la conducció principal de l’emissari submarí. Aquest tipus de rotures són cada volta més habituals per la major freqüència dels temporals marítims a causa de l’augment de la temperatura de la mar, per això és fonamental la cooperació entre administracions per respondre amb agilitat. En eixa direcció va l’acord de la Junta de Govern Local per demanar de finançament per a la reparació amb l’ajuda econòmica de l’EPSAR com a entitat responsable de tractament i depuració d’aigües”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Navarro subratlla que aquesta iniciativa també va ser abordada en una recent reunió a l’Ajuntament amb el gerent de l’EPSAR, Augusto Montamarta, a qui des de l’Ajuntament li agraeixen la seua predisposició per col·laborar. L’EPSAR destinaria 453.355,61 euros i l’Ajuntament de Castelló 50.372 euros.

L’emissari submarí és una instal·lació ubicada al litoral marítim que forma part del sistema de sanejament del municipi i el funcionament del qual és necessari per a les adequades condicions de l’abocament de l’aigua depurada procedent de l’Estació Depuradora. Continua operatiu, però aquesta inversió és necessària per a recuperar la seua total capacitat.

L’acord de la Junta de Govern Local instrueix l’inici de les actuacions necessàries a fi de sol·licitar a l’EPSAR finançament extraordinari per a la reparació de l’emissari submarí de Castelló de la Plana, de conformitat amb la memòria rebuda pel mateix servei de control dels emissaris de l’entitat pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari