Castelló sol·licita que no es puga fumar a la platja del Serradal

Castelló sol·licita que no es puga fumar a la platja del Serradal
14/03/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha sol·licitat que la platja del Serradal forme part de la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana. Una petició que s’ha enviat ja a la Direcció General de Salut Pública i Addiccions i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

“Volem continuar generant espais saludables per a les persones i per al territori, protegits dels efectes nocius del fum del tabac i de les seues deixalles. Amb aquest objectiu hem sol·licitat adherir-nos a la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat, de manera que el Serradal siga una platja lliure de tabac”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Avancem així en la posada en valor del patrimoni natural i en la protecció de la biodiversitat del Serradal, que va ser declarada en 2019 microreserva de flora per a protegir l’únic sistema dunar de Castelló”, ha recordat l’alcaldessa.

Respecte a la catalogació de la platja com a microreserva de flora, es va sol·licitar per part del govern municipal en el passat mandat, i es va declarar l’agost del 2019 amb la finalitat d’afavorir la conservació de les espècies botàniques rares, endèmiques o amenaçades. Una declaració per part de la Conselleria de Transició Ecològica que ha comportat el desenvolupament d’un pla de gestió que comprén, entre altres mesures, la instal·lació de closos per a aïllar les zones de dunes dels corredors d’accés a la mar, l’eliminació d’espècies exòtiques invasores, la introducció d’espècies característiques dels sistemes dunars actualment absents i la instal·lació d’un cartell amb recomanacions. La declaració estableix també unes unitats de vegetació prioritàries per a la conservació, com els pasturatges salins mediterranis i les dunes mòbils i fixes.

Ara, amb la petició que el Serradal siga un espai sense fum, Castelló avança en la protecció de la salut, de la biodiversitat i del territori, al mateix temps que reforça la seua aposta per un turisme més sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari