Castelló sol·licitarà les competències per a renovar el CEIP Mestre Canós

La delegació permetrà licitar l’elaboració del projecte per a construir un nou centre al mateix solar que ocupa l’actual

Castelló sol·licitarà les competències per a renovar el CEIP Mestre Canós
17/11/2020 -

La pròxima sessió plenària de l’Ajuntament de Castelló inclourà en l’ordre del dia la sol·licitud de delegació de competències al Conselleria d’Educació per a actuar al CEIP Mestre Canós, un dels centres inclosos en el Pla Edificant de la ciutat. Així ho ha confirmat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, qui també ha apuntat que aquest tràmit permetrà procedir a la licitació del projecte de nova construcció del centre.

«Avancem significativament en la tramitació d’aquest projecte que suposarà la renovació integral del centre, una reivindicació històrica de la comunitat educativa del Mestre Canós les instal·lacions del qual superen les sis dècades», ha explicat Mezquita. El regidor ha recordat que «aquest és un dels centres que més requereixen una intervenció i, afortunadament, hem rebut el vistiplau de totes les parts implicades per a incloure’l en aquesta primera fase del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació».

A finals de 2019, d’acord amb els serveis tècnics municipals, l’Ajuntament de Castelló va modificar la proposta d’actuació al CEIP Mestre Canós Sanmartín, la qual va passar de reforma a nova construcció. D’aquesta manera, el projecte que ara podrà licitar el consistori inclourà l’enderrocament de l’edifici existent, amb la finalitat de construir un nou centre en el mateix solar. La modificació es va basar en les instruccions tècniques i en el programa de necessitats emés per la Conselleria d’Educació.

En el pressupost de 2021 del Pla Edificant s’ha inclòs 140.000 euros per a la licitació del projecte del Mestre Canós. En total, la Conselleria d’Educació invertirà 8,3 milions d’euros a Castelló durant el pròxim exercici pressupostari per a la reforma o renovació integral de quatre centres a la ciutat.

Tant les obres de remodelació del CEIP Herrero com les del Vicent Marçà han estat ja adjudicades i es preveu que la seua execució comence en els pròxims mesos i s’estenga durant l’any 2021. Cal destacar que el consistori ultima també els treballs d’adequació de dos solar per a la ubicació provisional dels alumnes mentre duren les obres. La reubicació i el posterior desenvolupament de l’activitat lectiva en els nous espais temporals seguiran les màximes dels plans de contingència del centres per a la prevenció dels contagis de Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari