Castelló subvenciona l'esterilització de gossos adoptats en el servei municipal de recollida

La campanya persegueix un doble objectiu: fomentar l’adopció canina i previndre l’abandó, reduint ventrades indesitjades

Castelló subvenciona l'esterilització de gossos adoptats en el servei municipal de recollida
15/04/2019 -

Un membre més de la família, el millor amic que demostra diàriament el seu amor incondicional. Tindre un gos suposa un compromís personal per a tota la vida, però sempre hi ha algú que opta pel camí fàcil: l’abandó. Per a evitar ventrades indesitjades i lluitar contra el comerç il·legal, l’Ajuntament de Castelló des de la regidoria de Salut Pública, ha llançat una campanya en col·laboració amb el Col·legi de Veterinaris de la ciutat. A través de la iniciativa, el consistori subvenciona l’esterilització dels cans adoptats en el servei municipal de recollida.

“La millor opció és adoptar una mascota que ha sigut abandonada”. Així ho expressa la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, qui desmunta a més els mites que circulen al voltant de les conseqüències de l’esterilització i desmenteix als qui asseguren que un animal abandonat no pot arribar a ser una mascota perfecta: “Unes pautes adequades de cura i maneig demostraran que sí que pot ser-ho”. L’edil ha agraït al Col·legi de Veterinaris la seua col·laboració en aquesta campanya pensada amb el doble objectiu de fomentar les adaptacions i previndre els abandons reduint ventrades indesitjades.

Els experts adverteixen que, en el cas de la castració, els avantatges sobrepassen àmpliament als inconvenients. En aquest sentit, aquesta pràctica no traumatitza a l’animal, ni perjudica la seua salut en general, sinó tot el contrari. L’esterilització redueix el risc de patir tumors, infeccions i embarassos psicològics. La mascota no té perquè engreixar si es vigila la seua alimentació. A més, els animals se solen tornar més tranquils, s’evita l’atracció contínua dels mascles cap a les femelles i disminueix el risc del robatori de mascotes per a usar-les com a reproductores.

Així ho reflecteix la guia de Tinença Responsable d’Animals de Companyia que publica el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquest mateix document reconeix que les ventrades no desitjades suposen la principal font d’animals abandonats, per tant, el consistori pretén amb aquesta campanya avançar en una tinença responsable que facilite la integració de les mascotes en la llar i evitar així l’abandó.

Per a poder beneficiar-se de la campanya, el gos haurà d’haver sigut adoptat en el servei municipal de recollida d’animals entre octubre de 2018 i setembre de 2019. A més, és necessari que estiga inscrit en el cens caní i siga major de sis mesos per a realitzar la intervenció. Una vegada complits els requisits, s’acudirà al departament de Salut Pública de l’Ajuntament per a emplenar la fitxa d’adhesió a la campanya, on se li assignarà un dels Centres Veterinaris col·laboradors. El o la interessada portarà la fitxa al centre sanitari i li fixaran així la primera visita, en la qual s’haurà d’abonar una quantitat de 50 euros per a procedir a l’analítica general prequirúrgica.

Els cans borden contra l’abandó i maltractament animal; expressen la seua felicitat davant les segones oportunitats. El consistori parla per ells: Adopta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari