Castelló suma quatre camins escolars amb l'obertura de la nova ruta al Jaume I i Vicent Artero

Castelló suma quatre camins escolars amb l'obertura de la nova ruta al Jaume I i Vicent Artero
21/09/2019 -

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, i l’edil de Mobilitat, Jorge Ribes, han estat aquesta matí amb l’equip directiu i docent, l’alumnat i les famílies dels CEIP Jaume I i Vicent Artero en la jornada d’estrena del nou camí escolar que compartiran aquests centres. Amb la incorporació d’aquesta ruta, la ciutat disposa ja de quatre vies segures per als desplaçaments de l’alumnat.

En aquest sentit, el titular d’Educació ha destacat que els camins escolars són una garantia de seguretat i que fomenten l’autonomia de l’alumne» de manera que “en primària ja puguen fer eixos camins sense necessitat de que els acompanyen persones adultes”. És per això que Mezquita ha agraït la col·laboració de l’alumnat en el disseny de les rutes arrel de la feina feta a les aules i s’ha compromés a aprofundir en la implantació d’aquesta mesura.

Per la seua part, el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha destacat la importància de “fomentar des de xicotets els desplaçaments a peu, amb l’objectiu de conscienciar a xiquets i xiquetes de la necessitat d’impulsar la mobilitat sostenible”. Ribes també els ha instat a utilitzar el transport públic i a moure’s per Castelló amb bicicleta.

L’acte d’inauguració del nou camí escolar del col·legi Jaume I s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat de Castelló, que s’està desenvolupant des del 16 de setembre i finalitza el diumenge 22. Per a demà, hi ha prevista una macrobicicletada al parc Ribalta, en la qual participaran uns 400 xiquets i xiquetes de set col·legis de la ciutat.

I el dissabte és el Dia sense Cotxes, per la qual cosa el centre de la ciutat quedarà tancat per al trànsit i només podran circular vehicles no contaminants i serveis de càrrega i descàrrega. La zona restringida a la circulació serà la delimitada entre la plaça de la Pau, Gasset, l’avinguda del Rei Don Jaume, els carrers Saragossa, Navarra i Arrufat Alonso, la plaça Clavé i els carrers Sant Lluís i Compte Guapesa. Aqueix mateix dia, 21 de setembre, serà el PARK (ing) Day, des de les 9.00 a les 14.00 hores, al carrer Navarrés, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç.

La iniciativa (nascuda als Estats Units en 2005) té com a objectiu reivindicar l’espai públic per a la ciutadania d’una forma divertida i original i, al mateix temps, fomentar una mobilitat sostenible. Per a això, es disposaran d’una sèrie de places d’aparcament d’ús públic en la qual els diferents comerços adherits podran deixar volar la seua imaginació decorant-les o realitzant activitats a l’aire lliure. Per a això, enguany es llança un concurs dirigit a tota mena de comerços i entitats en dues modalitats, bé decorant una plaça de pàrquing; o l’aparador del seu negoci.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari