Castelló impulsa el seu posicionament turístic per a reactivar la ciutat en el segon semestre

Escala a Castelló i la Magdalena són alguns dels esdeveniments que podrien reprendre la seua activitat si la pandèmia no els frena

Castelló impulsa el seu posicionament turístic per a reactivar la ciutat en el segon semestre

La pandèmia de la COVID-19 continua frenant l’economia després d‘un any des de la seua arribada a la província i deixarà com a conseqüències crisis a tots els nivells. La vacunació massiva a l’abril obri la porta a l’esperança – malgrat els dubtes amb què passarà amb la vacuna d’AstraZeneca -, per la qual cosa a poc a poc empreses i administracions mouen fitxa per a iniciar la ruta de la seua recuperació. És el cas de Castelló, que ja al gener deixava veure que el segon semestre seria clau amb la possible tornada dels seus actes festius i ara posa un rumb fix cap a la reactivació del seu turisme per a aqueixes dates.

Durant aquest any de pandèmia, la capital ha aprofitat posar eslavones en la seua estratègia per a posicionar-se com a destinació turística nacional i internacional. “Se’ns coneixia per poques coses perquè no hi havia política turística com a tal, però hem treballat per a trencar la frontera regional i ser un reclam en l’àmbit nacional i internacional”, ha assenyalat l’alcaldessa, Amparo Marco, després de la renovació de convenis amb la secretaria autonòmica de Turisme de la Generalitat Valenciana, amb Francesc Colomer al capdavant.

Tal com han explicat tots dos titulars, Turisme Generalitat Valenciana destinarà 200.000 euros per a la realització d’actuacions de promoció i difusió del producte turístic de la ciutat, entre les quals destaca especialment Escala a Castelló. I és que est el ‘producte turístic’ en el qual deposita especialment les seues esperances l’Ajuntament de Castelló pel gran impacte que suposa per a l’economia i els sectors associats al turisme, gran perjudicat d’aquesta pandèmia.

Segons ha assenyalat Marco, l’objectiu és que la quarta edició d’aquest esdeveniment se celebre a l’octubre, possiblement en el pont del 9 d’Octubre. Data que coincidiria amb la de l’any passat, en el qual la pandèmia també va obligar el consistori a reprogramar la seua celebració per a mantenir aquesta injecció per a la ciutat. Colomer aplaudeix precisament aquesta última edició, ja que, per al secretari autonòmic, “en 2020 es va mantenir com un exemple de capacitat per a compatibilitzar una pandèmia amb mantenir viva una promoció i un posicionament”.

Encara que no s’han donat massa detalls, ja s’està treballant en el seu disseny i la voluntat és explotar al màxim la presencialitat, sempre que ho permeta la situació de la pandèmia, segons ha volgut subratllar la primera edil i Colomer. En 2019 van acudir 75.000 persones i el seu impacte va ser d’uns 2 milions d’euros per a l’economia local.

Marc, a més, ha realçat la sol·licitud que Escala a Castelló siga declarat Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic. Una petició que va traslladar a la ministra de Turisme, Reyes Maroto, durant la seua visita a Castelló el passat 22 de febrer. Aquesta declaració que permetria l’aplicació d’incentius fiscals per a les empreses que col·laboren tal com s’ha fet en altres grans esdeveniments d’àmbit nacional.

A això cal sumar la festa per la qual Castelló és coneguda en l’àmbit mundial: la Magdalena. Durant l’anunci de la seua suspensió i la de tot el calendari festiu fins a maig, ja es va assenyalar que es tornarà a analitzar la situació per a veure què podria celebrar-se o no en el segon semestre. Escala a Castelló ja compta amb el vistiplau, i les festes de la Magdalena van en la mateixa línia, segons ha reconegut l’alcaldessa en diferents ocasions. “Farem el que ens permeta la pandèmia i ens demane el món de la festa”, ha reiterat.

Turisme sostenible i no massificat: un avantatge

Francesc Colomer reconeixia aquest dimecres després de la renovació del conveni amb el consistori que el model turístic de Castelló, allunyat de les massificacions d’altres capitals com València, suposa un avantatge en el context actual: “És un model tremendament interessant perquè Castelló és coneguda i desconeguda al mateix temps. La bona notícia és que si hi ha una estratègia clara pots irrompre en el sector, fascinar, sorprendre… i eixa no massificació és una oportunitat amb la qual cal saber jugar i que li augura un futur a la ciutat”.

Així, la primera edil va recordar els últims passos i reptes en aquest pla. Entre ells, la sol·licitud perquè la platja del Serradal forme part de la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana i protegir així el seu patrimoni natural i biodiversitat; l’adhesió de Castelló a la Xarxa de Ciutats AVE i l’obertura d’una oficina de turisme en l’estació; i ser la primera ciutat espanyola a unir-se a la Ruta Europea de la Ceràmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari