Martí i Soler treballaran junts per a combatre la despoblació i captar fons europeus per a Castelló

El presidente de la Diputación de Castellón, José Martí, y el conseller de Hacienda y Modelo Económico, Vicent Soler

Martí i Soler treballaran junts per a combatre la despoblació i captar fons europeus per a Castelló
26/07/2019 -

Despoblació i fons europeus són dues de les claus que han destacat aquest migdia el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, en la reunió mantinguda en el Palau Provincial de Castelló, la primera que realitza un membre del Consell que presideix Ximo Puig en la diputació després del canvi de govern en la institució provincial.

José Martí, després de la trobada, ha volgut subratllar la “importància que administracions tan pròximes als municipis com la Diputació o la Generalitat vagen de la mà per a, en la mesura de les seues possibilitats, poder desenvolupar polítiques que ajuden els municipis a tindre més i millors serveis”. En aquest sentit, el president de la Diputació, que ha estat acompanyat per Santiago Agustí, diputat d’Hisenda, ha recalcat que, “en el camí que ha iniciat ja la nova Diputació que defensem, és fonamental la col·laboració amb la Generalitat”.

Un dels temes centrals en l’agenda de la Diputació és el de la despoblació, “que ens preocupa essencialment”. Això sí, encara que José Martí subratlla que “estem centrats en el local”, considera també important posar la mirada cap a Europa “perquè hi ha una gran labor per a fer en temes de fons europeus”.

José Martí considera, d’altra banda, que “hui hem iniciat un contacte amb Vicent Soler que seguirà amb altres consellers perquè pensem que, en aquest model de la Diputació que defensem, el contacte entre les dues administracions és fonamental. Crec que a tots ens preocupa la millora de vida de la nostra gent i portar avant els drets de ciutadania”, ha recalcat el president de la institució provincial.

En termes semblants s’ha expressat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, per a qui també és fonamental “la col·laboració interinstitucional amb la voluntat de millorar la vida de la gent”. En aquesta línia, dóna suport a José Martí a l’hora de defensar una Diputació com a “ens intermunicipal” que done protagonisme als municipis. “La Generalitat també és un govern de proximitat i amb gran vocació municipalista”, recalca.

En aquest sentit, insisteix que “al final el que hi ha darrere de tot so els ciutadans, la gent, que té problemes i cal resoldre’ls, i en el cas de Castelló un tema clau és el de la despoblació”. Remarca el conseller que “a quatre passos de la costa la despoblació és un fet i hem de fer que l’espai de dinàmica econòmica i social vaja desplaçant-se cap a l’interior, tot ells amb un treball còmplice per part de les administracions”, recordant a més el compromís del president de la Generalitat, Ximo Puig, de crear l’Agència Valenciana Antidespoblament (Avant).

Vicent Soler també ha fet esment a Europa, en subratllar que “podem cooperar en temes de fons europeus; qualsevol esforç serà poc perquè Brussel·les responga de manera més decidida amb recursos i idees als problemes que tenim els valencians, i en aquest sentit la col·laboració ha de ser decidida entre Generalitat i Diputació”, explica Soler.

Tant José Martí com Vicent Soler han abordat en la reunió altres qüestions, com la de “facilitar i fer amable la relació del contribuent als seus deures fiscals”. Per a concloure, Soler es mostra convençut que amb la diputació, amb aquest nou aire que se li està donant, “segur que ens entendrem”, apuntant la disposició al fet que “els pressupostos sumen per a multiplicar resultats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari