Castelló ultima la primera compra de 9 habitatges públics "després de quatre dècades sense adquirir-se cap"

Castelló ultima la primera compra de 9 habitatges públics "després de quatre dècades sense adquirir-se cap"
17/03/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló subratlla que ultima la primera compra pública d’habitatge municipal després de no adquirir-se cap en quatre dècades”. Són nou pisos nous que se sumaran als 227 actuals del parc municipal. La regidora María Jesús Garrido subratlla que els serveis tècnics han confirmat que nou dels 12 pisos presentats reuneixen les condicions per a incorporar-se al Pla de Compra Públic de l’Ajuntament, dotat en 1,8 milions d’euros.

Garrido ha realitzat un balanç de l’últim any en què destaca que l’Oficina Municipal d’Habitatge ha centrat “els esforços tècnics, administratius i polítics per a fer front a les necessitats provocades per la pandèmia, amb 1.046 serveis a atendre emergències residencials, a ajudar en la tramitació d’ajudes al lloguer, acompanyar en processos de moratòria de lloguers o prorrogar desnonaments d’acord amb el Protocol Municipal i amb el decret de mesures urgents del Govern central”.

Afirma que l’execució dels 1,8 milions de pressupost del Pla de Compra Municipal es va retardar en 2020 per la pandèmia, d’una banda, i per un altre, “pel desinterés de les entitats financeres i els grans propietaris, que han eludit oferir els habitatges buits que disposen a la ciutat”.

La primera fase de licitació del Pla de Compra va quedar deserta per falta de candidats, i en la segona part que es promou en aquests moments segons la llei de contractació pública – compra directa amb procediment negociat-, han entrat 12 habitatges que corresponen a particulars i immobiliàries. De les 12, 9 han rebut l’informe tècnic favorable. El preu màxim de cada unitat està establit en 101.000 euros.

Garrido ressalta que l’Ajuntament materialitzarà “enguany l’increment de major envergadura del parc públic des dels anys 80, després de no adquirir-se cap en els 24 anys de governs a la ciutat del Partit Popular, que va abandonar als residents dels habitatges municipals per ser classes populars”. La regidora lamenta que el PP en el Govern central va legislar a favor dels fons voltor i va propiciar que “aquestes societats d’inversió adquiriren antics habitatges de protecció pública, especulant amb el preu del lloguer i provocant la marxa dels inquilins”.

La regidora municipal ressalta que l’Ajuntament “té el repte en aquesta legislatura d’augmentar la xifra d’habitatges assequibles a través del Pla de Compra Pública, amb una nova borsa de lloguer social i intentant mobilitzar habitatge buit dels grans propietaris i fons voltors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari