Castelló ultima la transformació del Camí la Ratlla en un corredor segur, ciclista, per a vianants i sostenible

El vial, que estarà operatiu en la segona meitat de l’estiu, “millorarà l’entorn i la connectivitat amb Benicàssim”, afirma l’alcaldessa, Amparo Marco

Castelló ultima la transformació del Camí la Ratlla en un corredor segur, ciclista, per a vianants i sostenible
17/06/2022 -

La reurbanització del Camí la Ratlla, un dels enllaços directes entre Castelló i Benicàssim, entra en la seua recta final i estarà operatiu abans que finalitze l’estiu. L’actuació, amb un pressupost d’1,4 milions d’euros (després d’una modificació del projecte per a introduir millores per 105.957 euros més exclòs l’IVA), està cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i reforçarà la seguretat viària; millorarà la mobilitat viària, per als vianants i ciclista entre les dues localitats i sumarà un enllaç verd que posarà en valor la séquia del Vedat Arrosser.

“Amb aquest nou eix, la ciutat de Castelló guanya un espai de passeig tant ciclista com per als vianants, en el qual la seguretat viària de totes les persones usuàries i vehicles es veu augmentada”, ha ressaltat Amparo Marco. L’alcaldessa sosté que a més de millorar l’entorn, “aquesta remodelació millorarà la connectivitat de la via amb altres camins i carreteres entre Castelló i Benicàssim”.

Està previst que els treballs, que s’estenen sobre una longitud d’1,3 quilòmetres, des de la rotonda de la CV-149 fins al camí del Serradal, concloguen abans que finalitze l’estiu . En aquest moment queden pendents les obres de pavimentació del vial i la jardineria, així com la instal·lació de la barana que reforçarà la seguretat del passeig per als vianants que transcorre en paral·lel a la séquia i ajudarà a delimitar la mateixa. Des d’aqueixa zona de passeig es podrà observar a més l’avifauna que habita aquest espai natural.

La reurbanització del Camí la Ratlla ha obligat a desviar l’eix del camí cap al nord per a disminuir les càrregues sobre la citada séquia. A més s’han realitzat importants moviments de terra, elevant la rasant de la superfície de rodadura; obres de drenatge; encintats de vorada; aglomerat asfàltic en calent; així com labors de senyalització, equipaments, jardineria i reg, i reposició de serveis.

“La solució implementada en el Camí la Ratlla segueix en termes generals els criteris establits en el Camí la Plana”, una altra de les actuacions amb finançament europeu, segons assenyalen des del departament tècnic responsable del projecte. Així, es manté l’ample de 5,6 metres per al pas de vehicles i la col·locació de passos elevats moderadors de velocitat.

“Ha sigut molt important realitzar un ferm adequat per al trànsit que ha de suportar aquest camí durant la seua vida útil”, han assenyalat des de l’àrea tècnica.

El Camí la Ratlla passarà d’aquesta manera, en escasses setmanes, de ser un vial exclusiu per a cotxes, amb dos sentits de circulació i sense àrea per a ciclistes i vianants, a convertir-se en un enllaç viari més segur i incorporar un carril bici i un passeig per als vianants.

Des del punt de vista de la millora de la seguretat viària, el renovat Camí la Ratlla incorpora una calçada de doble sentit de 5,6 metres d’ample, un carril bici de 50 centímetres i una zona de passeig exclusiva per als vianants. Tant el carril bici (marge esquerre del vial, en direcció a la mar), com el per als vianants (que queda a la dreta), disposen d’una banda de separació amb la calçada en la qual es plantarà vegetació.

Per altra banda, i en matèria de sostenibilitat, tot el traçat comptarà amb espècies arbòries i arbustives autòctones, protegint així les espècies locals i reduint els costos de manteniment en estar adaptades a les condicions climàtiques de la zona. La seua ubicació seguirà el format de jardineres laterals implantat en el Camí la Plana.

El projecte ha contemplat la millora de 300 metres de voreres per a completar la connexió la part més pròxima a la mar. També s’ha emprat asfalt reciclat i fonoabsorbent per a reduir la contaminació acústica i s’ha optat per la il·luminació amb tecnologia LED del vial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari