Castelló destaca la compra per part del Consell de 5 pisos per al parc públic d'habitatge

La regidora d’Habitatge subratlla que la ciutat incrementa enguany en 12 els habitatges socials

Castelló destaca la compra per part del Consell de 5 pisos per al parc públic d'habitatge
26/11/2020 -

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, destaca la compra de 5 habitatges de la Sareb a la ciutat per part de la Generalitat que ampliarà el parc públic d’habitatges socials. Subratlla que amb aquestes cinc Castelló amplia en dotze la xifra de pisos per a col·lectius vulnerables aconseguits enguany.

“La problemàtica de l’habitatge s’ha vist agreujada en els últims anys amb desnonaments, increment del preu del lloguer i augment dels habitatges buits. Davant aquestes circumstàncies les Administracions tenim el repte d’augmentar el parc públic d’habitatge i propiciar mesures que activen lloguers assequibles. La nova compra de cinc pisos de la Sareb és un pas més que va en la línia d’intentar cobrir la demanda que existeix d’habitatge social a la ciutat”, explica la regidora María Jesús Garrido.

L’edil exposa que encara queda un llarg recorregut per a atendre les necessitats en matèria d’habitatge, però afirma que la ciutat, malgrat els retards causats per la pandèmia, ha aconseguit atendre set famílies fins al moment i pròximament es cobrirà altres cinc amb els habitatges adquirits per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge a la Sareb.

Durant aquest exercici s’han assignat tres nous habitatges municipals que s’han recuperat després de quedar sense ús i hi ha proposta d’adjudicació de quatre habitatges cedits pel Consell. Les cinc noves també es destinaran a la llista de demandants d’habitatge social.

Garrido assevera que els pròxims objectius passen mobilitzar habitatge buit i incrementar el parc públic per a lloguers assequibles mitjançant el recàrrec d’un 50% de l’IBI de pisos buits de grans propietaris, l’activació de la bossa de lloguer social amb incentius als propietaris; el pla de compra de l’Ajuntament i el nou decret de tanteig i retracte. Recorda que ultimen sobre aquest tema el Pla d’Acció del Pla Estratègic d’Habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari