'Castelló Violeta' presenta una programació per conscienciar sobre la igualtat de gènere

Conferències, tallers, xerrades i documentals en perspectiva de gènere tindran lloc del 30 de maig al 30 de juny

'Castelló Violeta' presenta una programació per conscienciar sobre la igualtat de gènere
24/05/2019 -

Castelló acull entre el 30 de maig i el 30 de juny la inciativa ‘Castelló Violeta‘, un conjunt de xarrades, tallers, conferències i documentals que busquen combatre la violència de gènere, qüestionar la cultura masclista i patriarcal així com desemmascarar conceptes tan arrelats en la societat actual com l’amor romàntic i la tolerància que es desenvolupa enfront de les relacions tòxiques.

Així, la finalitat d’aquest projecte, organitzat pel Liceu de Dones i promogut pel SIO (Servei d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes) de l’Ajuntament de Castelló, és la de combatre la violència de gènere a través de la cultura i l’educació promovent la igualtat com a reguladora de convivència entre els homes i les dones.

El 30 de maig arrancarà la primera conferència, ‘Desmuntant Estereotips de Gènere en la Publicitat’ en el Museu de Belles Arts. Per al 7 de juny, en el Menador, està prevista la conferencia ‘Diàlegs masclistes. La masculinitat tarada’. De nou en el Museu de Belles Arts s’oferirà el dilluns 10 de juny la conferència ‘Les dones, del Lyceum Club Femení de Madrid, d’àngels a marides’; i, finalment, el dimarts 11 tindrà lloc en el Menador la xarrada ’24/7 sense Masclismes, 24/7 sense Violències: una reflexió des de l’adolescència’. Totes aquestes conferències tindran lloc a les 19.30 hores.

A part d’aquestes conferències, el plat fort serà el documental interactiu ‘Fabricant dones’ que anirà acompanyat d’un col·loqui. Per a gaudir de la seua projecció hi haurà diverses alternatives: 23 de maig a les 18.00 hores a la Llotja del Cànem, el 24 de maig a les 18.00 hores en el Casal Jove, el 5 de juny a les 16.00 i 18.00 hores en la Cambra de Comerç o el 18 de juny a les 20.00 hores a la Bohèmia. Més enllà d’aquestes projeccions també es realitzaran presentacions del documental el 4 de juny en el Raspabar, el 6 de juny en el Pub Terra, el 12 de juny a la Bohèmia i el 13 de juny en Oz, esto no es KANSAS. Totes les presentacions tindran lloc a les 20.00 hores i l’entrada per a totes les activitats serà lliure fins a completar aforament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari