Castelló visibilitza els drets dels xiquets i xiquetes amb una jornada lúdica al parc Ribalta

L’Ajuntament inicia els actes del mes de novembre per a commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància

Castelló visibilitza els drets dels xiquets i xiquetes amb una jornada lúdica al parc Ribalta
13/11/2021 -

La Jornada Commemorativa pels Drets de la Infància i de l’Adolescència ha tingut lloc aquest matí al parc Ribalta de Castelló. Sota el lema Coneix els teus drets, s’han desenvolupat diversos tallers amb la participació de dotze entitats socials que treballen amb la infància i l’adolescència. Entitats que han realitzat activitats per a visibilitzar els drets dels xiquets i xiquetes, com el dret al joc i al descans, a participar en la vida cultural, a expressar la seua opinió i a ser escoltats, a l’educació, a la salut i als serveis sanitaris, a la no discriminació, a la informació i a la protecció en cas d’acolliment o adopció, entre altres. A més, s’ha realitzat una conferència sobre acolliment familiar i una actuació musical de Dani Miquel.

La jornada ha estat organitzada per la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància de l’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb la Direcció General d’Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana. Ha sigut el punt de partida a tot un calendari d’actes i activitats organitzades al llarg del mes de novembre per a celebrar el Dia Universal pels Drets de la Infància, que tindrà lloc el 20 de novembre.

La regidora Patricia Puerta ha intervingut en l’acte de hui, destacant la importància d’aquestes jornades “per a visibilitzar el gran treball que realitza el teixit associatiu de Castelló, així com el Negociat de Família i Infància de l’Ajuntament, que ha organitzat aquesta trobada en col·laboració amb el Servei de Promoció dels Drets de la Infància de la Direcció General d’Infància i Adolescència de la Generalitat”. “És essencial saber que Castelló compta amb persones que treballen per a garantir els drets de la infància i adolescència”, ha apuntat. “L’Ajuntament ha volgut centrar el mes de novembre en ells i en elles, en els xiquets i xiquetes i en les i els joves, amb l’objectiu que coneguen els seus drets i facilitar-los els mecanismes perquè puguen exigir el seu compliment”, ha destacat Puerta.

Després de la cita de hui en el Ribalta, la commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància continuarà amb un cicle de contacontes que es faran en diferents espais de lectura a partir de la setmana vinent i que comptarà amb amenització de música i marionetes a càrrec de Rebombori Cultural. Aquest cicle està dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys aproximadament i tindran lloc, fins a omplir aforament, de 17.30 a 18.30 hores en els espais de lectura de Joan Baptista Campos (dilluns, 15 de novembre), Censal (dimarts, 17 de novembre), carrer Manuel Azaña (dilluns, 22 de novembre) i Biblioteca Pública Municipal (dimarts, 24 de novembre).

D’altra banda, el divendres dia 19 de novembre tindrà lloc l’acte públic de Lectura plurilingüe dels Drets de la Infància en la plaça Major. Així mateix, des del 15 al 26 de novembre es desenvoluparan diferents activitats en els col·legis Guitarrista Tàrrega, Sant Agustí i Carles Selma per a difondre els drets de la infància.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha destacat respecte a la programació “la importància d’impulsar tot un calendari per a promocionar, visibilitzar i donar a conéixer els drets dels xiquets i xiquetes i implicar les associacions que treballen per la infància i l’adolescència a la ciutat”. “Castelló és Ciutat Amiga de la Infància, un reconeixement que atorga Unicef, i en el marc d’aquesta distinció i del primer Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència de l’Ajuntament de Castelló, continuem treballant”, ha ressaltat Ribera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari