Castelló visibilitza la seua xarxa ciclista de segell europeu i avança en el disseny d'un model urbà sostenible

L’alcaldessa dóna suport a la campanya ‘Amb bici, guanyes’, que ressalta l’impacte positiu d’aquest mitjà de transport sobre la salut, el medi ambient i la vertebració de la ciutat

Castelló visibilitza la seua xarxa ciclista de segell europeu i avança en el disseny d'un model urbà sostenible
18/11/2020 -

L’Ajuntament de Castelló posa en marxa una campanya per a promocionar l’ús de la bicicleta com a sistema de transport sostenible i igualitari que, sota el lema Amb bici, guanyes. Per tu, per la ciutat en la qual et mous i per l’aire que respires, cerca també donar visibilitat i acostar a la ciutadania els més de 7 quilòmetres de carrils bici cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i amb els quals reforça la seua xarxa urbana ciclable, que supera el centenar de quilòmetres per a desplaçar-se sobre dues rodes.

La campanya inclou la instal·lació de banderoles al llarg de l’avinguda Casalduch, un dels trams inclosos en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que ha suposat el major aterratge de fons europeus en la història de Castelló: 20,2 milions d’euros canalitzats fins a 2022 en operacions d’impacte social i ambiental. La iniciativa s’ha reforçat aquest dimecres amb una jornada en la qual s’han distribuït jupetins reflectors reglamentaris per a garantir la seguretat de les i els usuaris dels carrils bici urbans.

“Hem de posar tots els mitjans al nostre abast per a democratitzar i vertebrar l’espai urbà i fomentar un estil de vida saludable, fomentant l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible”, ha indicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Gràcies a Europa, Castelló ha sumat més de 7 quilòmetres de carrils bici pels quals transitar cap a un model urbà més respectuós amb el medi ambient i saludable per als qui l’habiten i ja comptem a la ciutat amb una xarxa urbana ciclable de més de 100 quilòmetres”, ha indicat Marco. “Hui els hem posat en valor amb una jornada específica en els carrils bici, durant la qual s’han distribuït jupetins reflectors per a contribuir a garantir la seguretat de les seues usuàries i usuaris”, ha apuntat la primera edila.

Els primers trams de xarxa ciclista amb cofinançament del FEDER estan operatius des de finals de 2019 i es despleguen en Gran Via, Ciutat del Transport i avinguda Casaduch. En breu s’incorporaran a la xarxa els projectats en l’avinguda Castell Vell i el carrer Músic Pascual Asensio. Els més de set quilòmetres de carril bici de segell europeu evitaran l’emissió a l’atmosfera de més de 200 tones equivalents de diòxid de carboni fins a 2023.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari