Castelló proposa visites guiades, rutes de senderisme i activitats d'oci aquesta Setmana Santa

La ciutat ha programat més de vint activitats, entre les quals destaquen Grau de Circ i Escala a Castelló en els pròxims dies

Castelló proposa visites guiades, rutes de senderisme i activitats d'oci aquesta Setmana Santa

Castelló serà destí per a moltes famílies aquesta Setmana Santa i l’Ajuntament i el Patronat Municipal de Turisme han anunciat un programa d’activitats des d’aquesta Setmana Santa fins a mitjan abril per a tots els públics i gustos. Les visites guiades, rutes senderistes i amb bici, la música, la literatura, la gastronomia i un esdeveniment tan especial com ‘Escala a Castelló’ tindran lloc en els pròxims dies en la capital de la Plana.

Un dels grans atractius seran els onze espectacles gratuïts del festival Grau de Circ, que torna al parc de la Panderola i a la plaça Sète del districte marítim amb les seues representacions i tallers a l’aire lliure. Se celebrarà de divendres a diumenge i espera reunir una vegada més a centenars de persones a gaudir de les propostes de les companyies.

D’altra banda, també coincidint amb la Setmana Santa, el dijous 6 d’abril a les 11.00 hores està prevista la visita guiada ‘Orígens medievals de Castelló’, amb eixida des de la plaça de l’Herba, mentre que el divendres 7 d’abril es farà la ‘Ruta circular al Tossal Gros’, amb eixida a les 9.00 hores des de l’Hospital la Magdalena.

El dissabte 8 d’abril hi ha visita guiada teatralitzada, ‘Temps moderns’, des de l’antiga estació de Renfe del parc Ribalta a les 11.00 hores; el concert de Coca Mal Feta i L’esquadró de Mitjanit, a les 12.30 hores al parc litoral; i Font de Clàssics, amb visita guiada al Molí la Font i Sant Francesc a les 18.00 hores i el concert Dues veus a una a les 19.00 hores en l’ermita de Sant Francesc de la Font.

Per al diumenge 9 d’abril s’ha programat l’activitat familiar ‘L’olfacte: plantes aromàtiques de les nostres muntanyes’, amb eixida des de l’ermita de la Magdalena a les 10.00 hores; i la visita guiada teatralitzada ‘Escola de pirates: guardians de les nostres mars’, des del Planetari a partir de les 11.00 hores.

Per al dilluns 10 d’abril està previst un scape room teatralitzat des de la plaça de l’Herba a les 10.00 hores; i l’activitat Descobreix amb bici els paisatges de la Marjaleria, amb eixida des de l’esplanada de la Basílica del Lledó a les 10.00 hores.

El dijous, 13 d’abril, arrancarà la VI edició d’Escala a Castelló, que fins al 17 d’abril convertirà la capital de la Plana en la gran festa de la mar. Enguany hi haurà onze embarcacions i es podrà visitar embarcacions històriques, gaudir de recreacions, mercats i campaments mariners, gastronomia, animació, cercaviles i desfilades.

També el dijous es farà la visita guiada ‘El Grau amb mirada infantil’ a partir de les 11.00 hores des de la plaça Miquel Peris i Segarra; i l’inici del cicle literari Escala al Mediterrani, amb les conferències: Xoc de Titans al Mediterrani antic, per Sebastián Roa, autor de Némesis (19.00 hores); i Cartagena i la flota cantoral, per José Calvo Poyato, autor de l’any de la Primera República (20.00 hores).

Per al divendres 14 d’abril hi ha programades les visites ‘La Magdalena i Castell Vell’ (a les 10.00 hores) i ‘El Grau amb mirada infantil’ (17.00 hores); i la segona jornada del cicle literari Escala al Mediterrani, amb les conferències Les costes de Castelló durant la guerra dels dos Pedros (1357-1369), per José Luis Corral, autor de Corona de Sang (18.30 hores); i Ana María de Soto, la infant de marina que va desafiar a l’Armada Espanyola, per Alicia Vallina, autora de Filles de la Mar (19.30 hores).

El dissabte 15 d’abril està prevista la visita guiada ‘El Grau, tradició marinera’ a les 11.00 hores, amb eixida des de la plaça Miquel Peris i Segarra (que es repetirà el diumenge 16); i el concert de Hit Parit al parc litoral a les 12.30 hores. El dilluns 17 d’abril s’ha programat la visita El Grau amb mirada infantil, a les 11.00 hores des de la plaça Miquel Peris i Segarra; i el dissabte 22 d’abril el recital líric d’òpera i sarsuela La carrossa del Teatre Real, a les 18.00 hores a l’esplanada de la Basílica del Lledó. Del 21 d’abril al 14 de maig, a més, s’han programat les II Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i la Taronja de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari