Castelló viu la nit de setembre més càlida

La temperatura mínima va arribar anit a Castelló de la Plana als 25,1 °C

Castelló viu la nit de setembre més càlida

Des d’almenys l’any 1911 que Castelló de la Plana no vivia una nit tan càlida el mes de setembre. Amb una temperatura mínima de 25,1 °C, l’observatori de la capital de la Plana ha registrat la temperatura mínima més elevada des que es tenen registres, una xifra que, no obstant això, queda lluny de la marcada en altres punts de la Comunitat Valenciana, on no s’ha baixat dels 26 °C en ciutats com Benidorm o Oriola.

El motiu pel qual s’ha experimentat aquest rècord es deu a la nuvolositat, el vent fluix i la humitat molt alta, que augmenten la sensació de calor sufocant durant la nit, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Amb la de hui, ja són 92 nits tropicals en les quals la mínima no ha baixat de 20 °C. Amb el que s’iguala el rècord de 2018 i probablement se superarà, ja que fins al cap de setmana seguirem amb mínimes per damunt de 20 °C.

Malgrat trobar-nos a mitjan setembre, i malgrat que mai s’havia aconseguit aquesta xifra, aquest mes continua sent considerat extremadament càlid pels experts, una etiqueta cada vegada més reforçada pels efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, les temperatures han estat aquestes primeres dues setmanes 2,6 graus per damunt del que sol ser habitual en aquest mes.

Després de la mínima registrada anit a Castelló de la Plana li segueixen, amb 25 °C els municipis de Miramar, Sagunt i Torreblanca, Pego amb 24,7 °C i València amb 24,5 °C.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari