Castelló aborda la declaració ambiental del nou Pla General per a agilitzar la seua aprovació

Els tècnics incorporen a la documentació els condicionants plantejats per la Conselleria abans d’obrir una altra exposició pública

Castelló aborda la declaració ambiental del nou Pla General per a agilitzar la seua aprovació
22/08/2020 -

Els tècnics del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló estan revisant la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica (DATE) emesa favorablement al juliol per la Comissió d’Avaluació Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb l’objectiu d’introduir en el Pla General Estructural les modificacions de la documentació seguint els criteris de la DATE i avançar així en l’aprovació definitiva del nou pla urbanístic.

Una vegada rebuda ja la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica en el consistori, el treball se centra ara a incorporar els condicionants plantejats en el document del Pla General Estructural. Posteriorment, es farà una segona exposició al públic del document amb les modificacions incorporades; i que es farà de manera conjunta amb l’altre document del Pla General, el del Pla d’Ordenació Detallada (POP).

Són passos decisius el que s’estan donant actualment perquè Castelló tinga quan abans un Pla General que restituïsca la legalitat urbanística després de l’anul·lació de l’anterior Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) en 2008. “El nou pla urbanístic és un instrument fonamental que aportarà seguretat jurídica per a atraure inversions i que serà un motor econòmic per a Castelló, especialment important per a afrontar el futur, marcat per la crisi sanitària de la covid-19, i per a pal·liar els seus efectes econòmics i socials”, ha indicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

El Pla General definirà el model de ciutat dels pròxims 20 anys. Un document estratègic d’ordenació urbana integral que racionalitza l’ús del territori i dels recursos, i que possibilita un creixement contingut del sòl urbanitzable capaç de donar resposta a les necessitats reals de sòl residencial, industrial i terciari. A més, fixa la infraestructura verda urbana com a element vertebrador i cohesionador del territori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari