Castelló proposa diverses activitats per a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

La ciutat inicia un programa d’activitats per a fomentar l’ús del transport públic i altres formes de mobilitat sostenibles

Castelló proposa diverses activitats per a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

L’Ajuntament de Castelló es bolcarà en la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2023 amb una àmplia proposta d’activitats que tenen com a objectiu fomentar l’ús del transport públic i altres formes de mobilitat més saludables i que respecten el planeta.

Cristian Ramírez, regidor de Mobilitat, ha presentat aquest matí el programa d’activitats, que se celebrarà del 17 al 23 de setembre a la ciutat sota el lema ‘Combina i mou-te!’ tant en la zona del centre com en altres places i carrers de la capital.

“Volem incidir, sobretot, en la promoció de bones pràctiques que fomenten la mobilitat sostenible. És una cosa que és a les nostres mans. Castelló és una ciutat moderna que vol ser sostenible, per això vos convide a tots els veïns, conductors, persones amb mobilitat reduïda, usuaris de la bicicleta, tots estan cridats a participar d’aquesta setmana plena d’activitats”, ha destacat Ramírez.

L’Ajuntament de Castelló ja treballa perquè Castelló siga una ciutat saludable i segura, millorant els accessos i la mobilitat per a estar millor comunicats. A més, edil de Mobilitat ha assenyalat que “com sabeu, ens exigeixen la implantació de Zones de Baixes Emissions, un projecte que estem tractant de millorar per a transformar la ciutat, millorant la qualitat de vida dels castellonencs fent-los protagonistes, fent-los partícips”.

Activitats

Els actes començaran el diumenge 17 de setembre, a les 10.00 hores en la plaça Major, amb una Macrobicicletada de la mà de Decathlon Castelló en el qual es contempla un recorregut amb bici pel centre de la ciutat. La inscripció és gratuïta i caldrà estar mitja hora abans de l’eixida des de la plaça Major i comprén un recorregut de 5km. A més, hi haurà un punt d’informació sobre mobilitat sostenible i inspecció tècnica de bicicletes gratuïta per part de Bicicas.

El dilluns 18 de setembre, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores, s’instal·larà un punt d’informació sobre mobilitat sostenible i inspecció tècnica de bicicletes gratuïta per part de Bicicas en la Plaça Geòleg José Royo, en el qual l’Ajuntament pretén portar les activitats a zones més allunyades del centre, en aquest cas, amb aquest taller itinerant.

Respecte al dimarts 19, en el mateix horari, però en la plaça Mar Egea, aquest mateix punt d’informació sobre mobilitat sostenible i inspecció tècnica de bicicletes gratuïta per part de Bicicas, es podrà aprofitar per a posar-les a punt.

El dimecres 20 de setembre en el mateix horari, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00, els que ho desitgen podran assistir d’aquest punt d’informació i alhora al taller itinerant que s’instal·larà al Parc Ribalta.

El dijous 21 de setembre podran trobar aquest mateix punt d’informació i el taller itinerant en el parc Pont de Ferro. Aquest mateix dia es procedirà a la inauguració del camí escolar del CEIP Enric Soler i Godes.

22 de setembre, Dia Europeu Sense Cotxes

El divendres 22 de setembre és el Dia Europeu Sense Cotxes, i com és habitual es procedirà al tancament de carrers del centre. Segons ha informat l’Ajuntament, es permetrà l’accés a vehicles no contaminants i serveis de càrrega i descàrrega, així com vehicles especials.

La zona restringida comprén la zona centre-nucli històric; plaça de la Pau, carrer Gasset; avinguda Rei don Jaime, carrer Zaragoza, carrer Navarrés, Carrer Arrufat Alonso; plaça Clavé, carrer Sant Lluís i carrer Comte Pestagua en horari d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00.

El punt d’informació sobre mobilitat sostenible i inspecció tècnica de bicicletes gratuïta per part de Bicicas estarà instal·lat en la plaça Major en horari de demà i de vesprada, com és habitual.

‘Mapatge Participat’

Com a novetat en aquest dia, 22 de setembre, de 19.00 a 20.00 en la plaça Major hi haurà una activitat anomenada ‘Mapatge Participat’ dins del projecte de Zona de Baixes Emissions (ZBE). És un procés col·laboratiu, que requereix la participació ciutadana per a crear un mapa físic, en aquest cas sobre un panell de grans dimensions que reflectisca la facilitat d’accessibilitat i el temps requerit per a caminar entre dos punts molt freqüentats, per exemple, de casa al col·legi, de casa al treball, a l’hospital o a un comerç… de manera que s’estudien els recorreguts i el temps invertit, fomentant els desplaçaments sostenibles.

Fira de la Mobilitat Sostenible

Finalment, el dissabte, 23 de setembre de 9.00 a 14.00 en la plaça Major s’instal·larà la Fira de la Mobilitat Sostenible. Una exposició de vehicles sostenibles, a més de jocs al carrer i activitats familiars. No faltaran les xarrades sobre mobilitat i novament el punt d’informació sobre mobilitat sostenible i inspecció tècnica de bicicletes gratuïta per part de Bicicas, estarà a la disposició del públic d’11.00 a 19.00. De nou es repetirà l’activitat nova aquest any del ‘Mapatge participat’ de 12.00 a 13.00 i de 18.00 a 19.00 en la plaça Major.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari