Castelló amplia a un màxim de 10 anys la bonificación del 75% de l'impost als turismes amb distintiu ambiental

arxiu

Castelló amplia a un màxim de 10 anys la bonificación del 75% de l'impost als turismes amb distintiu ambiental
24/11/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat una modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica per a l’any 2021 que implica ampliar dels cinc anys actuals fins a un màxim de deu anys, segons les places del turisme, la bonificació del 75% de la quota de l’impost a aquells turismes que compten amb l’adhesiu identificador de Zero emissions (etiqueta ambiental 0 Blava) o amb l’etiqueta ambiental Eco. A més, la modificació inclou un lleuger reajustament en la quota anual d’aquells vehicles de més de 16 cavalls fiscals (la unitat per la qual es determina la càrrega fiscal), aquells que són considerats de gamma alta.

En aquest sentit, únicament augmentaran les quotes dels dos últims trams de turismes de manera que aquells d’entre 16 a 19,99 cavalls fiscals veuran incrementada la seua quota en 1,79 euros a l’any i els de més de 20 cavalls fiscals, en 2,24 euros anuals. Mentrestant, romandrà invariable la quota als vehicles dels trams inferiors: aquells de les franges de turismes de menys de huit cavalls fiscals, de 8 a 11,99 cavalls fiscals i els de la franja de 12 a 15,99 cavalls fiscals.

El primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Hisenda, David Donate, ha explicat que aquesta modificació, que s’aplicarà en 2021, persegueix “compensar el major preu d’adquisició de vehicles menys contaminants augmentant els anys de bonificació”. “Bonifiquem durant més anys aquells vehicles que són més respectuosos amb el medi ambient i que, gràcies a l’opció per l’ús de carburants no contaminants o elèctrics, contribueixen a millorar la qualitat de l’aire de la nostra ciutat”, ha indicat.

La modificació del 75% en la quota serà de cinc anys per a turismes de 2 places, de set anys per als de 4 places, de huit anys per als de cinc places, de nou anys per als de 7 places i de deu anys per als vehicles de 9 places. També s’aplicarà bonificació en ciclomotors i motocicletes, autobusos, camions i tractors. El termini per a la bonificació comptarà des de la primera matriculació o des de l’obtenció del distintiu ambiental després de la seua legalització en la ITV.

Donate ha explicat a més que el lleuger increment en la quota dels vehicles considerats d’alta gamma (de 1,79 i 2,24 euros) respon a la voluntat de l’equip de govern d’implementar criteris d’una fiscalitat “més social, basada en la progressivitat i la proporcionalitat”.

Per al segon tinent d’Alcaldia i regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, “la fiscalitat progressiva ha de ser també verda i, per tant, permetre’ns caminar cap a un model d’economia circular més equilibrat i respectuós amb l’entorn”. En aquest sentit, Garcia considera fonamental “incentivar l’ús de vehicles que permeten reduir les emissions, especialment en els espais en els quals conviuen una alta densitat de trànsit i que concentren gran pas de persones”.

Per part seua, el tercer tinent d’Alcaldia i regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha destacat que l’Acord de Fadrell “té l’objectiu de millorar la qualitat ambiental, reduir les emissions contaminants i acostar a Castelló a un model de ciutat més sostenible i verda”. Subratlla que “la contaminació ambiental genera, segons els organismes oficials, més morts a l’any que el tabac, amb el que hem d’impulsar totes les mesures possibles que disminuïsquen les emissions, i una de la manera de fer-ho és través de la política fiscal, bonificant els vehicles no contaminants”.

IBI rústic

D’altra banda, Navarro subratlla l’aprovació de bonificacions en l’IBI rústic per a ajudar a reactivar l’agricultura. Concretament es bonificarà un 50% a les parcel·les en cultiu i fins a un 70% a les quals a més tinguen certificat en ecològic. Aquesta mesura tindrà un caràcter progressiu i deixarà fora a les grans superfícies de més de 10 hectàrees.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari