Castelló aprova ajudes per 180.000 euros per a projectes d'inclusió i atenció

Castelló aprova ajudes per 180.000 euros per a projectes d'inclusió i atenció
21/11/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha aprovat convenis per prop de 180.000 euros per a quatre projectes que aborden la inclusió de diferents col·lectius i l’atenció social. “Es tracta de quatre convenis aprovats en l’última Junta de Govern Local amb els quals recolzem i financem diferents projectes de Castelló dirigits a millorar la qualitat de vida de les persones i a fomentar la integració social”, ha indicat la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera.

El primer d’ells és l’aprovació del conveni amb l’Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló (APNAC) pel qual es destinen 81.370 euros per al seu programa de ‘Respir familiar, oci i temps lliure’. Ribera ha explicat que, amb aquest conveni, “l’Ajuntament contribueix amb un projecte que millora la qualitat de vida dels xiquets, xiquetes i persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i de les seues famílies, en proporcionar períodes d’oci i temps lliure que ofereixen un necessari respir familiar a aquells pares i mares que el sol·liciten”.

L’import del programa ascendeix a 122.287 euros, dels quals 81.370 euros és l’aportació municipal que anirà destinada a finançar les despeses de personal necessàries (una integradora social, un auxiliar administratiu, un auxiliar de serveis, tres cuidadors i una monitora), així com altres despeses com a subministraments i el lloguer del local, entre altres.

El segon conveni aprovat implica concedir una subvenció d’11.000 euros a la Fundació Astropace per al projecte d’activitats d’oci i temps lliure en centre residencial. “Un projecte que persegueix la promoció d’iniciatives per a l’atenció, formació, recuperació, protecció i integració social de les persones amb paràlisi cerebral i patologies afins”, ha indicat Ribera. També en aquest cas, l’ajuda va destinada a cobrir les despeses de personal i altres derivats de l’execució del projecte.

D’altra banda, s’han aprovat dos projectes de millora de la inclusió social. Així, destaca els 71.800 euros concedits a la Fundació Panjab per al desenvolupament del projecte Sant Agustí 2021, un programa que persegueix aconseguir la igualtat i la inclusió del poble gitano en els àmbits considerats prioritaris en l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano. L’import global d’aquest projecte ascendeix a 181.706 euros, dels quals 71.800 són aportació municipal.

A través d’aquesta iniciativa, es desenvolupen accions en àmbits com l’educació, la salut, l’ocupació, l’habitatge i el reconeixement i visibilització del poble gitano, entre altres”, ha apuntat Ribera. Es tracta d’un projecte basat en l’aprenentatge cooperatiu, en el qual les persones usuàries són partícips del seu propi procés d’aprenentatge, i en el qual es desenvolupen accions per a fomentar i promoure la interculturalitat. Amb l’ajuda de l’Ajuntament de Castelló, es financen les despeses de personal de huit contractacions, i altres despeses per a la seua execució.

Finalment, s’ha aprovat el conveni de concessió de subvenció amb l’Associació Colombiana Hispà Americana ‘Un Sol Cor’ per al desenvolupament del projecte d’espai intercultural per a menors de 5 a 13 anys. El consistori aporta 15.500 euros perquè puga desenvolupar-se aquesta iniciativa que busca afavorir la integració social de menors en el seu entorn acadèmic i fomentar valors tendents al manteniment del respecte cultural i l’acolliment acadèmic. En aquest cas, són destinataris del projecte aquells menors en risc o situació d’exclusió social residents en el barri de San Miguel i els col·legis dels voltants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari