L'interés ciutadà per la transparència multiplica per sis les visites al panell de Govern Obert

Durant l’any 2019, el portal desenvolupat per l’Ajuntament de Castelló va acumular més d’11.100 visites

L'interés ciutadà per la transparència multiplica per sis les visites al panell de Govern Obert
08/02/2020 -

De les poc més de 1.650 visites rebudes pel panell de Govern Obert de Castelló al 2015 (any de la posada en marxa), la plataforma ha passat a rebre’n 11.113 durant tot l’any 2019. El trànsit anual s’ha multiplicat per sis en poc més de quatre anys en un portal que facilita l’accés a dades sobre pressupost, bens immobles municipals, participació ciutadana i acords plenaris, entre altres.

Per al regidor de Transparència, Ignasi Garcia, aquest increment evidencia “l’interès de la ciutadania en tot allò que envolta la gestió pública” i, especialment, “en la manera en què administrem el fons públics els responsables del govern”. “Cada vegada més gent té un mecanisme directe per a poder fer-se una idea del que és el seu ajuntament i de com funciona la nostra ciutat i tot això transforma en positiva la visió que té la ciutadania sobre les administracions”, ha destacat l’edil.

Garcia també ha anunciat que pròximament es podran consultar dades relatives al cens d’animals domèstics de la ciutat i sobre les adopcions que es realitzen, un projecte en què treballen en col·laboració amb el Col·legi de Oficial de Veterinaris de Castelló. L’edil també s’ha compromès a ampliar l’oferta d’informació pública i oberta a la ciutadania relacionada amb les sancions que s’imposen i els diners recaptats o les atencions que realitza el Servei de Manteniment de la Ciutat (SMC).

Cal destacar que les agendes públiques del regidors són l’apartat que més interés desperta entre els internautes (amb més de 3.000 visites durant l’anterior exercici), seguit de prop per l’aplicació que permet fer un seguiment dels acords plenaris (amb més de 2.000 visites). Així mateix, destaca en aquest podi l’apartat propi de transparència, en què la web ofereix informació sobre la corporació municipal i sobre contractacions i costos de serveis públics, organització de l’ajuntament i dades en matèria d’urbanisme, obres públiques i medi ambient.

El conjunt del web municipal de Castelló va rebre més d’un milió de visites durant l’any 2019. Novament, els assumptes econòmics són els que més interés suscitaren i interessaren especialment les ofertes d’ocupació publicades. Els horaris del transport públic, l’agenda cultural i el calendari festiu van ser altres de les seccions més consultades per ciutadania i visitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari