Castelló condemna l'assassinat a la ciutat d'una dona a les mans de la seua parella amb una concentració silenciosa

Castelló condemna l'assassinat a la ciutat d'una dona a les mans de la seua parella amb una concentració silenciosa
19/09/2023 -

L’Ajuntament de Castelló ha celebrat a les 12.00 un minut de silenci en la plaça Major per a expressar la seua condemna per l’últim assassinat d’una dona a les mans de la seua parella produït el divendres passat a la ciutat, després de la confirmació del cas per part de la delegació del Govern contra la Violència de Gènere. Es tracta d’una dona de 54 anys que va ser trobada morta a la seua casa al costat de la seua parella, qui es va llevar la vida després de presumptament cometre el crim. En aquest cas no existia cap denúncia prèvia per part de la víctima.

L’alcaldessa, Begoña Carrasco, al costat de la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten i tots els grups amb representació en el consistori ha mostrat la seua repulsa davant aquesta xacra social i se suma al dolor dels familiars de la víctima que han sigut presents en la plaça Major.

Nombrosos castellonencs s’han sumat a la convocatòria en senyal de rebuig per aquest terrible crim. En finalitzar, l’alcaldessa ha manifestat: “en nom de tota la corporació expressem nostra més absoluta repulsa i nostra més enèrgica condemna per l’assassinat d’aquesta dona a les mans de la seua parella divendres passat a la nostra ciutat”.

Amb aquesta víctima són ja 46 les dones mortes a les mans de les seues parelles, cinc d’elles en la Comunitat Valenciana. “Faig una crida a totes aqueixes dones que senten una situació de risc perquè denuncien. Només podem combatre aquesta xacra de la societat amb prevenció, unitat, coordinació i educació en valors i en igualtat”, afirma l’alcaldessa.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ortolá, ha reafirmat la condemna rotunda “a la violència masclista, així com tot tipus de violència, especialment amb els més desprotegits, dones, gent gran i xiquets. No volem més morts de dones com aquesta” i exigeix més penes per als violadors i un canvi per a l’actual Llei.

Per part seua, la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, ha reconegut el treball i la bona col·laboració que es fa des de la Policia Local en coordinació amb la Policia Nacional. Una concentració silenciosa a la qual s’han sumat agents de la Unitat de Protecció de Víctimes de Violència de Gènere (VioGén) de la Policia Local de Castelló, associacions cíviques i nombrosos ciutadans.

La bandera de Castelló oneja a mitja asta i es mantindrà durant tres dies a la casa consistorial amb el crespó negre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari