Castelló constitueix el Cecopal per a coordinar l'acció davant les noves mesures enfront de la pandèmia

Castelló constitueix el Cecopal per a coordinar l'acció davant les noves mesures enfront de la pandèmia
28/10/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha constituït oficialment aquest dijous el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal), el comité de coordinació polític i tècnic que coordinarà les actuacions a desenvolupar a nivell local davant l’estat d’alarma i després de les noves mesures de seguretat aprovades per a contindre la propagació de la covid-19. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha manifestat que a través d’aquest òrgan “coordinarem i centralitzar les actuacions i mesures a prendre enfront de la pandèmia per a reforçar la nostra resposta davant la segona ona”.

El Cecopal, la direcció del qual ostenta l’alcaldessa de Castelló, ha quedat constituït amb l’assistència del portaveu del govern municipal, José Luis López, i els regidors David Donate, Verònica Ruiz i Fernando Navarro. La part tècnica està integrada la Secretaria de l’Administració Local, l’àrea de seguretat i l’àrea de serveis urbans, entre altres. També formen part el director territorial de Sanitat, Edelmiro Sebastián, i la Cap d’Unitat de Protecció Civil de la Subdelegació del Govern, Rosa María Torres. Aquest comité assessor tècnic podrà ser ampliat en funció dels temes a abordar en cada sessió.

Aquesta primera sessió, de caràcter constitutiu, ha servit per a fixar criteris organitzatius i de coordinació entre institucions per a, entre altres coses, vehicular tota informació de caràcter tècnic de les diferents administracions i millorar l’efectivitat de les mesures, amb especial atenció a la vigilància de la restricció de la mobilitat nocturna i a la mesura de control de grups de més de sis persones. En aquest sentit, s’ha optat per una mesura organitzativa que implica l’avançament dels torns de nit de la Policia Local en previsió de l’avançament de l’oci per part de la població.

“És necessari que entre totes i tots ens impliquem i siguem responsables en el compliment de les mesures per a contindre el virus”, ha apuntat Marco, qui agraeix de nou l’esforç extra de la ciutadania davant aquesta segona ona.

Sancions

Des de l’aprovació de la Resolució del 24 d’octubre la Conselleria de Sanitat Universal davant la Covid-19, la Policia Local de Castelló ha realitzat 21 denúncies per incomplir la mesura de restricció de la mobilitat, 14 per beure alcohol en la via pública, 5 per reunions de més de sis persones en la via pública i altres 6 per reunions en domicilis. La Policia Local de Castelló extremarà la vigilància i prioritzarà mesures per a evitar que es puguen produir festes alternatives en domicilis que contravinguen aquesta resolució i posen en risc la salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari