Castelló constitueix una taula de coordinació sobre el coronavirus

Difondrà una circular entre associacions veïnals i centres de majors, educatius i esportius amb recomanacions sanitàries

Castelló constitueix una taula de coordinació sobre el coronavirus
26/02/2020 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha convocat aquest matí una reunió de coordinació municipal sobre el coronavirus a la qual han assistit el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, la regidora de Gent Gran i Salut, Mary Carmen Ribera, i el regidor de Recursos Humans, David Donate, a més dels responsables de Policia Local i Protecció Civil, Miguel Domingo Palomo i Antonio Costa, respectivament, el gerent del Patronat Municipal d’Esports, Tomás de Rosa, i tècnics de diferents àrees.

Marco ha explicat que està en contacte amb el Ministeri de Sanitat, la Conselleria de Sanitat i la subdelegació del Govern “per a disposar d’una informació veraç i clara” i que “l’Ajuntament ja està treballant per a posar tots els mecanismes i mesures al servei de la ciutat de Castelló, en coordinació amb les altres administracions”. A més, l’alcaldessa ha demanat “tranquil·litat” a la ciutadania i que “no es done difusió a informacions no oficials perquè creuen una alarma i una crispació innecessàries”.

La taula de coordinació ha acordat difondre entre les associacions veïnals, centres educatius i esportius i centres de majors una circular amb informació oficial sobre mesures de prevenció i recomanacions sanitàries davant el virus Covid-19 amb la finalitat de donar la màxima difusió d’informació oficial, fiable i actualitzada de les autoritats sanitàries entre la ciutadania de Castelló.

El regidor d’Educació i Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, ha assenyalat que d’aquesta manera “els centres poden fer arribar la informació a les famílies amb rapidesa i estar atents si detecten símptomes”. Així mateix, ha confirmat que el consistori distribuirà la informació entre la xarxa de més de 800 associacions registrades en el directori municipal. Per part seua, la regidora de Gent Gran i Salut, ha explicat que les recomanacions sanitàries també es faran arribar als centres de majors de la ciutat.

A nivell intern, i segons ha detallat l’edil de Recursos Humans, David Donate, s’informarà el personal de l’Ajuntament sobre les mateixes mesures de prevenció i s’ha acordat instal·lar dispensadors de gel sanitari en diversos punts de les dependències municipals, especialment en aquelles zones d’atenció al públic i fitxatge dels funcionaris i funcionàries, amb la finalitat de reforçar les mesures d’higiene sanitària.

De moment, i a l’espera de conéixer si les autoritats sanitàries estableixen mesures extraordinàries, no s’ha determinat cap acció que afecte l’organització d’actes públics.

No obstant això, la taula de coordinació farà un seguiment de l’evolució de la situació i, en funció de com evolucione i sempre en coordinació amb la Conselleria i el Ministeri de Sanitat, s’adoptaran les mesures oportunes en cas necessari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari