Castelló crearà un Pla Municipal de Diversitat Sexual

Castelló crearà un Pla Municipal de Diversitat Sexual
18/06/2020 -

Els tres grups signants de l’Acord de Fadrell i integrants del govern municipal votaran de manera conjunta una moció per a que l’Ajuntament de Castelló, mitjançant la Regidoria de Feminismes i LGTBI, elabore un Pla Municipal per la Diversitat Sexual. Aquesta iniciativa situarà Castelló «al capdavant de la defensa dels drets LGTBIQ+ en l’àmbit local», com recull el text de la proposta.

Arran de l’aprovació de la moció, la Regidoria de Feminismes i LGTBI assumirà la creació d’una plataforma d’entitats i organitzacions, en defensa de la diversitat sexual i per impulsar accions comunes i transversals. Aquesta, se sumarà al compromís del consistori per tal d’adoptar «mesures en la denúncia explícita contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia».

El text també recull una punt d’acord per tal que de la façana de l’Ajuntament penge, cada 28 de juny, una pancarta commemorativa del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, «com a mostra pública i visible». Aquesta proposta que ja es duu a terme i des dimarts, 16 de juny, la bandera amb els color del col·lectius es veu a la casa consistorial.

La portaveu adjunta de Compromís i responsable de l’àrea de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, ha assegurat que «aquesta crisi sanitària, social i econòmica derivada de la Covid-19 ha fet més evidents que mai les desigualtats entre les persones i ha portat a la vulneració de drets i l’estigmatització social de la població LGTBIQ+». «El confinament ha obligat moltes persones a viure un altre tancament com a conseqüència d’estar en entorns familiars o laborals hostils i ara és el moment de recordar-los que, com sempre, estem l’administració municipal està al seu costat i serà un instrument de protecció i garant de justícia», ha incidit.

Ruiz també ha demanat unanimitat a tots els grups per a l’aprovació de la Declaració Institucional proposada amb motiu del Dia de l’Orgull, perquè «les administracions tenim la responsabilitat de defensar la igualtat legal i social entre totes les persones i ens cal impedir que les creences morals o ideològiques impedisquen que tota la ciutadania puga viure plenament i tindre el seus drets fonamentals garantits».

Per part seua, el portaveu del Grup Municipal Socialista, José Luis López, ha destacat que amb aquesta iniciativa “Castelló s’avança a altres municipis en la defensa i reconeixement per la diversitat sexual de totes les persones i reforça el seu compromís per la no discriminació i per la defensa dels drets humans”. “És imprescindible continuar fent passos cap avant en la defensa dels drets socials i continuar combatent la intolerància que encara hui dia veiem i sentim”, ha apuntat. López ha destacat que l’elaboració del Pla Municipal per a la Diversitat Sexual aportarà una eina fonamental per a la igualtat i drets del col·lectiu LGTBIQ+.

A més, el portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro afirma que “no podem baixar la guàrdia en la lluita per la igualtat. Durant la pandèmia hem vist casos d’homofòbia i atacs al col·lectiu LGTBIQ+ i des de les Administracions hem de posar tots els mitjans per a evitar-la i garantir que totes les persones puguen gaudir la seua orientació sexual amb total llibertat. L’elaboració d’Un Pla Municipal per a la Diversitat Sexual seria un pas molt important per a continuar afermant els drets LGTBIQ+. Esperem que els partits de l’oposició se sumen a aquesta iniciativa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari