Castelló culmina la transformació de l'avinguda Lledó amb una inversió de 3,3 milions

Castelló culmina la transformació de l'avinguda Lledó amb una inversió de 3,3 milions
03/02/2023 -

L’Ajuntament de Castelló ha finalitzat les obres de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó després d’una inversió de 3,3 milions cofinançats al 50% amb fons europeus FEDER que ha permés la seua transformació en un vial d’1,5 quilòmetres més sostenible, saludable i accessible. El regidor d’Obres, José Luis López, ha recepcionat hui l’obra al costat del regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, i la regidora d’Infraestructura Verda, Isabel Granero.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, destaca que “des d’aquest divendres la ciutadania pot gaudir al complet d’aquest renovat eix que hem impulsat des del govern municipal per a generar un espai emblemàtic destinat a ser punt de trobada, d’oci i d’impuls comercial”. Marco ha apuntat que aquest projecte “ha convertit a la ciutat en referent d’avantguarda de l’urbanisme de qualitat, basat en criteris de sostenibilitat”. A més, ha fet èmfasi “en el gran encert que ha suposat l’eliminació del clos del parc Rafalafena que ha generat un gran espai verd obert, més integrat i sense barreres, un parc que ara convida a gaudir-lo”.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha manifestat que “la reforma de l’avinguda Lledó s’ha convertit en el símbol de la transformació del model de ciutat cap al qual transitem: un Castelló més per als vianants, més obert i més verd”. “Hui es demostra el final d’una batalla entre el model de ciutat passat i el model de ciutat cap al qual està evolucionant Castelló”, ha recalcat. Així mateix, Ribes ha posat en valor la nova avinguda i ha recalcat la importància d'”apostar per una mobilitat que prioritza a les persones i l’ús de transports blans com la bicicleta”.

Per part seua, el regidor d’Obres, José Luis López, ha explicat que amb la recepció d’obra “concloem el projecte més transformador de la nostra ciutat en dècades” i ha apuntat que “l’avinguda Lledó és ara un espai més humà i accessible, que propicia el passeig i la vida saludable i, amb això, l’activitat econòmica de la zona”. “Estem fent grans passos per a transformar Castelló en una ciutat més còmoda, més accessible i més segura per als qui opten per moure’s amb transports sostenibles”, ha indicat.

Amb el projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó s’ha incrementat l’espai destinat al vianant en més d’un 35% (del 31% al 68%), s’han augmentat els itineraris segurs passant de 910 a 1.413 metres i s’ha ampliat la xarxa ciclista en 1,4 km. A més, el projecte reduirà les emissions de CO₂ en un 40% en el vial i en més del 80% en el tram més concorregut abans de les obres.

També s’ha incorporat un sistema de drenatge sostenible i s’ha sumat més arbrat i biodiversitat, a més d’ampliar la superfície verda en més de 4.500 metres quadrats mitjançant la plantació d’arbustos. L’actuació ha creat noves zones de descans i jocs infantils com a situada al costat de Tombatossals i el col·legi Consolació.

El de l’avinguda Lledó ha sigut una reforma dissenyada sota criteris socials i ambientals i d’accessibilitat universal, i teixit des de la perspectiva de gènere. Cal recordar a més que el projecte ha comptat amb un procés participatiu a través del qual s’ha definit de manera col·laborativa la remodelació i en el qual es van implicar més d’una vintena de col·lectius socials, en representació d’associacions i federacions veïnals, comerciants, col·legis, sindicats, empreses, col·lectius ecologistes, el Consell Social i la Universitat Jaume I (UJI), entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari