L'Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l’impuls del comerç

L'Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes
28/10/2020 -

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració institucional de cara el pròxim ple per a instar el Govern que constituïsca una comissió de treball per a tractar les conseqüències de la desregulació de les rebaixes, en el si del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en línia amb la reclamació d’associacions, federacions i confederacions de comerç, federació d’usuaris i sindicats, que s’han manifestat en contra de les conseqüències generades pel Reial decret llei 20/2012 de mesures urgents de liberalització del comerç que va motivar la desregulació dels períodes de rebaixes. La declaració institucional proposa també instar el Govern a modificar la normativa i regulació dels períodes de rebaixes així com a la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l’impuls del sector, una petició que també es realitza a la Generalitat.

El portaveu del PSPV-PSOE, David Donate, ha considerat que “és necessària una revisió de la normativa de rebaixes, perquè, com ha reiterat el sector en diverses ocasions, la liberalització de les rebaixes ha tingut un impacte negatiu que afecta no sols els comerciants, sinó també als consumidors”. “Reclamem amb aquesta declaració institucional una nova directriu en matèria normativa, que ens permeta atendre les necessitats reals del sector del comerç i els ajude a afrontar el futur amb més garanties a través de mesures urgents compensatòries”.

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha recordat que “els pròxims mesos són fonamentals per al xicotet comerç”. Segons el regidor, “totes i tots hem de ser conscients d’això i intentar comprar ací els productes que consumim en el nostre dia a dia, però també les entitats públiques hem de fer el nostre treball i protegir a aquests negocis”. “Per això demanem una regulació dels períodes de rebaixes, una regulació que és bàsica davant una campanya que marcarà la supervivència de moltes botigues en el centre de les ciutat, la campanya de Nadal”, ha incidit Garcia.

Per part seua, el portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, ha subratllat que “la liberalització del període de rebaixes de 2012 va ser una mesura pensada només per als interessos de grans grups comercials que ha perjudicat el xicotet comerç i a les pimes i ha incidit en la precarització del mercat laboral”. Navarro ha ressaltat que “és un exemple més de l’impacte negatiu de les polítiques de desregularització dels governs del PP”. Per això, ha destacat la necessitat d’impulsar una nova ordenació del període de rebaixes que done resposta als xicotets negocis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari