Castelló emprendrà les accions legals oportunes davant qualsevol il·lícit derivat del ciberatac

Castelló emprendrà les accions legals oportunes davant qualsevol il·lícit derivat del ciberatac
15/04/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha emprés totes les accions legals oportunes i necessàries per a defensar els drets de l’administració local i, per extensió, de la ciutadania i actuarà amb total contundència davant qualsevol il·lícit derivat del ciberatac. En aquest sentit, des que es va tindre coneixement del ciberatac el passat 30 de març s’ha posat a la disposició de la Policia Nacional tota la informació de la qual es disposava a cada moment. De fet, el dilluns passat i aquest mateix dijous s’ha ampliat la denúncia després de tindre coneixement de l’existència en la ‘deep web’ d’informació robada. Uns fets que estan sent investigats en col·laboració amb el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana i el Centre Criptològic Nacional, dependent del Ministeri de Defensa, i que han sigut també notificats a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

També s’ha informat aquest dijous a la Junta de Govern Local i a la Junta de Portaveus de la situació actual i els avanços realitzats per a la recuperació de la normalitat després del ciberatac, tal com s’ha realitzat en les últimes tres setmanes.

Aquest Ajuntament és víctima d’un delicte greu i ha emprés totes les accions necessàries per a defensar els drets d’aquesta administració pública i, per tant, els de la ciutadania i continuarem actuant amb total contundència perquè s’aplique tot el pes de la llei”, ha manifestat el portaveu del govern municipal, José Luis López, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local. En aquest sentit, ha recordat que la difusió de dades protegides per la llei de protecció de dades és un il·lícit.

Respecte a la informació robada localitzada en la ‘deep web’, López ha assenyalat que en aquests moments està sota investigació, per la qual cosa no es pot facilitar detalls sobre el caràcter de la informació robada per una qüestió de seguretat i per a no comprometre les perquisicions, segons les mateixes recomanacions de la Policia Nacional.

“Seguirem en tot moment les directrius del Cos Nacional de Policia i de la resta d’organismes que estan treballant en la investigació del cas, tal com ho vam fer des del principi rebutjant el pagament del rescat que demanaven els autors del delicte per a no establir un precedent que ens fera més vulnerables davant futurs atacs”, ha recalcat.

Finalment, el portaveu del govern municipal ha recordat que tant la Policia Nacional com els centres especialitzats van constatar que el ciberatac s’havia realitzat a través d’un nou tipus de ransomware que no havia sigut detectat fins ara. A més, el sistema informàtic de seguretat s’havia actualitzat a penes uns dies abans de l’atac.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari