Castelló amplia la seua xarxa d'instal·lacions esportives municipals amb el Parc Ciclista

Castelló amplia la seua xarxa d'instal·lacions esportives municipals amb el Parc Ciclista
25/10/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha ampliat la seua xarxa d’instal·lacions esportives municipals amb la finalització de les obres del Parc Ciclista-Ciutat de la bicicleta situada en la zona oest de la ciutat. La nova instal·lació, l’obra de la qual ja sigut recepcionada aquesta setmana, consta d’un circuit ciclista tancat amb possibilitat de dividir el recorregut en dos circuits, un circuit de ciclisme de muntanya, un espai auxiliar per a practicar exercicis complementaris i un edifici en el qual se situen dotacions com a zones de magatzematge, condícies i una cafeteria.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat l’augment de les dotacions esportives de la ciutat amb aquest Parc Ciclista del qual podran fer ús els clubs i aficionats al ciclisme, patinatge o triatlon. “La ciutat disposa d’aquesta nova instal·lació esportiva a l’aire lliure, una dotació que va ser una petició de la ciutadania, especialment pels clubs professionals i els afeccionats de la ciutat, i que ja és una realitat”, ha manifestat Marco. “Des de l’Ajuntament de Castelló donem resposta a les demandes ciutadanes i aquest Parc Ciclista és un exemple d’això”, ha apuntat.

Marco ha visitat les instal·lacions, una vegada finalitzada l’obra, al costat dels regidors d’Urbanisme, José Luis López; Esports, Omar Braina; i Participació Ciutadana, Francesc Mezquita. El projecte, que va ser adjudicat per 490.583 euros més IVA, ha sigut finançat pels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament.

El Parc Ciclista se situa entre el carrer Grècia i la carretera Ribesalbes, al costat de la Universitat CEU Cardenal Herrera, a la Ciutat del Transport. El regidor d’Esports, Omar Braina, ha destacat aquesta nova dotació que “permetrà gaudir de la pràctica del ciclisme i la pista de bicicleta de muntanya tant a nivell professional com afeccionat”. La instal·lació, que serà gestionada pel Patronat Municipal d’Esports, permetrà la pràctica del ciclisme de manera segura per a totes les edats, especialment als xiquets i xiquetes que es vulguen iniciar en el ciclisme. “Aquesta Ciutat de la Bicicleta ofereix un espai segur per a l’aprenentatge i la pràctica de diferents modalitats de ciclisme”, ha explicat.

Per al regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, l’execució d’aquest projecte és una mostra de “com els Pressupostos Participatius poden portar avant iniciatives que beneficien el conjunt de la ciutadania”. “El govern municipal ha fet un exercici d’escolta i d’atenció a les necessitats que ens han plantejat les veïnes i els veïns de Castelló i, una vegada avalades les propostes, l’objectiu ara és complir amb els resultats de les votacions a curt termini”, ha explicat l’edil en referència als pressupostos participatius. Quant al parc ciclista, Mesquita ha volgut agrair la implicació en el projecte que va tindre l’anterior regidor d’Educació i Esports, Enric Porcar, per a qui “aquesta actuació sempre va ser prioritària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari