La Diputació i l'Espaitec comencen un Castelló Global Program que ja ha ajudat a créixer a 68 empreses de 28 pobles

Les nou empreses castellonenques seleccionades procedeixen de sis municipis i exerceixen la seua activitat en huit sectors diferents

La Diputació i l'Espaitec comencen un Castelló Global Program que ja ha ajudat a créixer a 68 empreses de 28 pobles
31/05/2019 -

La Diputació de Castelló i el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I (Espaitec) han començat, amb la presentació dels nou projectes empresarials participants, la setena edició del programa d’acceleració empresarial Castelló Global Program que ja ha ajudat 68 empreses que han participat fins ara en aquesta iniciativa. Aquestes nou empreses castellonenques seleccionades procedeixen de sis municipis de la província i exerceixen la seua activitat en sectors diferents. Una edició que posa de manifest més que mai el gran abast que té aquesta iniciativa en tota la província, doncs les empreses que fins ara s’han beneficiat del programa estan implantades en 28 municipis diferents del territori castellonenc.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat en la sessió de presentació de projectes que ha tingut lloc aquest matí que “el Castelló Global Program és un programa molt important per a la província de Castelló, perquè és un programa que ajuda les empreses que estan naixent, que estan consolidades però que volen créixer, i també a les empreses que tenen un relleu generacional i que volen canviar el model de l’empresa per a continuar creixent i estar més modernitzades”.

“A aquests tres tipus d’empreses que són les que participen en el programa el que se’ls fa és un assessorament o coaching individual, preparar-los en temes d’internacionalització, en temes de comerç, de màrqueting i de gestió interna de la mateixa empresa perquè aquesta estiga més consolidada i puga créixer”.

En aqueix sentit, el diputat ha incidit que “tal com ens confirmen totes les empreses que han participat en el Castelló Global Program, aquesta iniciativa ja consolidada ha sigut un èxit en el creixement de llocs de treball, d’activitat en les empreses i perquè hem sigut capaces d’arribar a tots els punts de la província de Castelló. Ajuda a tot el territori a tindre més oportunitats, riquesa i ocupació”.

En aqueix sentit, el diputat ha valorat que la iniciativa siga conjunta entre la Diputació i l’UJI. “Tenim en la Universitat la font més gran de coneixement, i amb la Diputació la implantació territorial. Junts hem consolidat una eina útil per a generar ocupació, riquesa i oportunitats en tota la província”.

Els projectes, que es beneficiaran d’aquest programa després d’haver sigut triats per un jurat tècnic, disposen de potencial de creixement i experiència en el mercat. En aquesta setena edició, els seleccionats han sigut:

 

Arumani

Disseny i muntatge de sales tècniques

Vall d’Uixó

Cloudappi

NNTT aplicades a empreses

Castelló

Cye Energía

Energia

Castelló

Fustecma

Disseny i decoració

Vilavella

La Carrasca

Agricultura ecològica

Xert

Micrea

Producció Audiovisual

Castelló

Prades Movimiento de Tierras

Construcció

Castelló

Sagafluid

Industrial

Vila-real

T.N. Solucions

Neteja industrial i logística

Onda

 

Cal destacar la varietat de sectors i activitats de les empreses participants, demostrant així el caràcter innovador i heterogeni del teixit empresarial de la província.

Suport a la consolidació empresarial com a via de generar riquesa

La Diputació de Castelló porta impulsant el Castelló Global Program des de 2013 amb gran èxit i resultats positius. Aquest 2019, el programa és una de les iniciatives emmarcades en el Pla Provincial de Suport a la Consolidació Empresarial de l’Estratègia Provincial per a l’Ocupació, la finalitat de la qual és facilitar els recursos i eines necessàries perquè les empreses castellonenques mantinguen els nivells de competitivitat que exigeix el mercat. Aquest Pla inclou multitud de tallers i cursos, accions d’assessorament i orientació, així com sessions de networking i disseny d’esdeveniments, a més de recursos per a donar suport a la internacionalització dels negocis.

Més ocupació i més població en l’interior

Aquesta iniciativa forma part del treball de la Diputació per fer del creixement empresarial una oportunitat de creació d’ocupació i de consolidació de població en l’interior com a part de la seua campanya ‘Repoblem’.

Cal recordar que el principal objectiu d’aquesta iniciativa és aplica la innovació a empreses d’un mínim de dos anys d’antiguitat i amb clara aspiració de creixement. Aquest potent programa compta amb una inversió de 50.000 euros finançada en un 75% per la Diputació i és per tant completament gratuït per als participants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari