Castelló proposa intercanviar envasos de vidre per productes per als Bancs d'Aliments

Castelló proposa intercanviar envasos de vidre per productes per als Bancs d'Aliments
05/12/2020 -

L’Ajuntament Castelló i Ecovidrio posen en marxa la campanya solidària “1 Kg de vidre per 1 Kg d’aliments”, a benefici de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), amb la finalitat de convertir en productes alimentaris tot el pesatge de vidre que es deposite als contenidors de la iniciativa.

Per cada quilo de residus de vidre que es recupere, Ecovidrio donarà un quilo de menjar als Bancs d’Aliments. L’objectiu de la campanya té una part solidària i una altra mediambiental que pretén conscienciar sobre la importància que té el reciclatge d’envasos de vidre per a la cura del medi ambient.

«Aquest és, sens dubte, un moment molt dur per a moltes famílies i per a moltes persones que necessiten d’aquest suport per a poder tirar avant», ha explicat l’edil de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, El regidor ha assegurat que «amb aquesta xicoteta contribució i en una ciutat en la qual les dades de recollida de vidre són molt altes, aportem el nostre granet de sorra i aconseguirem fer una poquet més suportable la situació a les persones que reben els aliments».

En la presentació de la campanya han participat també el representat d’Ecovidrio, Manuel Sala, i el president del Banc d’Aliments de Castelló, Santiago Miralles. Aquest última ha destacat que l’entitat ha duplicat pràcticament el nombre de persones a les quals atén i que malgrat això «la solidaritat de la gent de Castelló ha sigut, una vegada més, destacable i ha fet que superem les previsions i que aconseguim més ajuda per a les famílies que més ho necessiten».

Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio habilitarà sis contenidors envinilats amb la imatge de la iniciativa, els quals estan distribuïts pels principals carrers de la capital. Així doncs, es podran trobar a l’Avinguda Caputxins, a l’encreuament dels carrers de Cronista Revest i Carcaixent, al carrer Ciscar i al carrer Asensi. També es poden localitzar en els encreuaments entre el carrer Major i el carrer Ruiz Vila i entre el carrer de Vera i carrer Gasset.

Cal destacar que Castelló s’integra amb aquesta campanya en una iniciativa que es desenvolupa a nivell nacional. “1 Kg de vidre per 1 Kg d’aliments” s’estén per 44 municipis, on Ecovidrio habilitarà un total de 152 contenidors.

Dades de reciclatge de vidre a Castelló de la Plana

Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de Castelló van reciclar un total de 1.497 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 8,7 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Castelló de la Plana se situa amb una mitjana de 332 habitants per contenidor, i compta amb un total de 517 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

El vidre que es deposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió del sòl i la desforestació de l’entorn. A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació, s’estalvia energia i s’evita el creixement dels abocadors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari