Alerta taronja per pluges en la meitat sud de Castelló després de la 'treva' de hui

El Servei d’Emergències demana extremar precaucions per possibles acumulacions de més de 120mm

Alerta taronja per pluges en la meitat sud de Castelló després de la 'treva' de hui
12/09/2019 -

Dimecres passat, la DANA va iniciar el seu pas en la Comunitat Valenciana entrant per la província de Castelló, decretada en alerta roja per part de l’AEMET. Nou municipis, així com Borriana o Almenara, van tancar els seus centres educatius i van suspendre les classes fins a pròxim avís, ja que hui les precipitacions han arribat als 40 litres per metre quadrat a l’hora, i vents de fins a 80 km/h a la província. En total, més de 23.000 alumnes i alumnes d’aquestes comarques han hagut de quedar-se a casa.

Malgrat tot això, la província de Castelló ja va patir danys a Càlig i Santa Magadalena deguts a les fortes pluges que van ocasionar inundacions en aqueixes dues localitats de la província.

Ara, un dia més tard, Castelló està en alerta taronja encara que la DANA podria tornar a reactivar-se en el seu territori. No obstant això, aquest fenomen meteorològic sembla que avança lentament cap al sud, ja que hui ha assotat les províncies de València i Alacant i el nord de la Regió de Múrcia. Aquestes zones es troben hui en alerta roja, és a dir, risc extrem per pluges fortes i persistents.

Per a demà es manté l’alerta taronja a la província de Castelló en el litoral i interior sud, mentre que baixa a groga -risc lleu- en el litoral i interior nord. Encara que s’espera que la situació siga millor després de la treva de hui, les pluges podrien arribar a acumular 120mm durant el dia, pot ser que més en casos puntuals, per la qual cosa el Servei d’Emergències de la Comunitat demana extremar la precaució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari