Castelló instal·la màquines en el Mercat Central per a realitzar donacions al Banc d'Aliments

Castelló instal·la màquines en el Mercat Central per a realitzar donacions al Banc d'Aliments
09/04/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, estreta la seua col·laboració amb el Banc d’Aliments de Castelló ampliant un any més la subvenció a l’entitat per a la implementació d’un nou sistema de donacions d’aliments. Per a això, des de la regidoria s’ampliarà l’ajuda en altres 10.000 euros per a aquest 2021, per a la instal·lació de màquines a través de les quals la ciutadania pot realitzar donacions digitals al Banc d’Aliments a través d’aportacions econòmiques. Les màquines s’han instal·lat aquesta setmana en el Mercat Central de Castelló.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha recordat que l’any passat es va incrementar l’aportació al Banc d’Aliments en 12.000 euros per a permetre a l’organització millorar el servei de repartiment gràcies a l’adquisició d’un camió de rènting anual. “Ara, hem ampliat la nostra col·laboració en altres 10.000 euros que ajudaran el Banc d’Aliments a implementar un nou sistema de donacions d’aliments”, ha explicat. Ribera ha apuntat que aquest nou sistema “afavorirà la integració de les persones en risc d’exclusió social, ja que evita l’estigmatització, dignifica el lliurament d’ajudes i augmenta la seua autonomia amb la compra d’aliments a través de la targeta”.

En aquest sentit, s’han instal·lat dues màquines en el Mercat Central de Castelló que, posteriorment, seran traslladades al Mercat de Sant Antoni. “D’aquesta manera, promovem també la col·laboració amb l’associació des dels mercats municipals de la ciutat”, ha indicat el regidor d’Innovació Comercial, David Donate.

En concret, l’Ajuntament de Castelló col·labora amb la instal·lació d’aquestes dues màquines amb les quals realitzar donacions d’aliments en manera virtual mitjançant la donació d’aportacions econòmiques que aniran destinades al Banc d’Aliments, que gestionarà les quantitats donades mitjançant el repartiment de targetes moneder canviables per aliments.

La regidora ha avançat que s’està estudiant la possibilitat d’implantar aquest sistema per a donar opció a fer la compra d’aliments en els mercats de proximitat.

L’Ajuntament de Castelló va ampliar l’any passat de 20.000 a 32.000 euros l’ajuda econòmica destinada al Banc d’Aliments. La nova ajuda per a l’adquisició i implantació del nou sistema de donacions virtuals implicarà un augment d’altres 10.000 euros per a aquest 2021, amb el que la subvenció per a enguany se situarà en 42.000 euros. A això se sumarà a més l’ajuda econòmica per a un nou local de l’associació al Grau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari