Castelló posa en marxa els tallers de teatre i estimulació cognitiva per a gent gran

Ribera destaca la importància d’activitats com aquestes que fomenten l’envelliment actiu i generen oportunitats d’oci

Castelló posa en marxa els tallers de teatre i estimulació cognitiva per a gent gran
15/02/2020 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Gent Gran, ha posat en marxa els tallers d’interpretació i expressió teatral i el taller d’estimulació cognitiva dirigits a persones majors de 60 anys. La regidora de l’àrea, Mary Carmen Ribera, ha visitat aquests tallers impulsats des del consistori amb l’objectiu de fomentar l’envelliment actiu i dissenyar activitats que resulten atractives a aquest col·lectiu.

Ribera ha destacat la importància de tallers com el d’estimulació cognitiva (Brain Factory), dirigit a persones majors que desitgen mantindre i potenciar la seua reserva cognitiva. En aquest taller, que es realitza en col·laboració amb la Societat Espanyola de Neurologia, es treballen àrees com la memòria, la capacitat resolutiva, el llenguatge, l’orientació espacial, l’habilitat de càlcul i l’atenció. Les sessions inclouen exercicis variats de neurofitness, càlcul amb àbac, relaxació i benestar. En total, s’han format tres grups d’un màxim de 12 participants cadascun, que realitzaran una sessió setmanal d’1 hora i 30 minuts de duració.

La regidora ha destacat que activitats com aquesta fomenten un envelliment actiu “al mateix temps que estimulen aspectes com l’atenció i la concentració”. “Aquest taller, al costat del de teatre i uns altres que estem impulsant des de la Regidoria de Gent Gran, fomenten l’envelliment actiu i defensen que la maduresa és una etapa en la qual continuar aprenent, gaudint i creixent”, ha valorat. Així mateix, Ribera ha recordat que el programa Brain Factory és el primer creat en cooperació amb la Societat Espanyola de Neurologia, per la qual cosa “es recolza en una metodologia professional i contrastada amb la qual dinamitzar al col·lectiu de gent gran”.

D’altra banda, Ribera ha visitat el taller de teatre que es desenvolupa en el Centre Municipal de Cultura des de febrer fins al 15 de juny. Aquesta iniciativa ha sumat a 24 participants repartits entre els dos dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari