Castelló regressa a l'Edat Mitjana per a celebrar els seus orígens

Del 6 al 8 de setembre la capital de la Plana compleix 768 anys i proposa un apassionant viatge en el temps de 8 segles amb grans al·licients

Castelló regressa a l'Edat Mitjana per a celebrar els seus orígens
02/09/2019 -

Justes medievals gratuïtes, desfilades, música i exhibicions aèries donaran un aire diferent de la capital de la Costa de Flor del taronger. Durant tres dies, la ciutat convidarà a submergir-nos en el túnel del temps per a reviure aquell històric 1251 que el rei Jaume I va autoritzar el seu trasllat des de l’alt del turó de la Magdalena a la fèrtil plana, gènesi de l’actual Castelló de la Plana. Per quart any consecutiu, castellonencs i visitants vibraran amb un intens programa d’activitats per a gaudir en família. Que comence la festa!

Encara que hui dia és una ciutat mediterrània que les seues tres platges –De la Pineda, Gurugú i Serradal– són acariciades diàriament per les plàcides aigües del Mare Nostrum, Castelló es va gestar a la muntanya, com ho testimonien les restes d’un castell d’origen àrab –es Castell Vell– i una posterior ermita, en el turó de la Magdalena. Però fa huit segles, la història castellonenca va fer un gir radical quan, reconquerida pels cristians, la ciutat va deixar els seus agrestos orígens per a créixer i consolidar-se en aqueixa fèrtil Plana que s’estenia cap al mar.

D’aquella carta de naturalesa atorgada pel rei Jaume I en 1251 es compleixen ara 768 anys. I l’Ajuntament de Castelló de la Plana el celebra per quart any consecutiu amb les anomenades Festes Fundacionals, tres intensos dies –del divendres 6 al diumenge 8 de setembre– que suposen un apassionant viatge de retorn al passat, a l’Edat mitjana!

Els actes donaran principi a les 17.00 hores del divendres, amb una recreació històrica d’usos i costums de l’època medieval i una desfilada d’època en la plaça de bous. Rematarà aquesta jornada inicial un concert en la plaça Major a càrrec d‘Alejo Stivel, la veu de Tequila.

La gran novetat d’enguany és l’agermanament de Castelló amb el Japó a través d’una proposta històric-gastronòmica que acollirà la plaça de Santa Clara: ‘Descobreix el Japó a través del te’. El dissabte, d’11.00 a 12.30 hores, mostrarà les seues possibilitats en la cuina mediterrània, amb la participació d’una delegació japonesa acompanyada del prestigiós xef local Miguel Barrera, que atresora una estrela Michelín. A la vesprada, de 18.30 a 20.00 hores, aquests mateixos amfitrions presentaran ‘La història del te en Ube i les seues propietats’.

La jornada sabatina oferirà altres grans espectacles, com la Desfilada dels Cavallers de la Conquesta (18.30 hores) des de la plaça Major fins a la plaça de bous, on a les 19.00 hores tindran lloc unes justes medievals, gratuïtes. I a la posta de sol, la ciutat vibrarà amb diverses microescenes històriques que es desenvoluparan en la plaça Tetuan, en la Porta del Sol i enfront de la cocatedral de Santa María.

El diumenge arrancarà amb una apassionant jornada aèria en l’aeròdrom de Castelló, que se sumarà a la festa amb exhibicions de salt, baptismes de l’aire, simulador de vols, vol de drons i exhibicions d’aeromodelisme, des de les 09.00 fins a les 14.00 hores.

A la vesprada, una nova desfilada històrica per l’avinguda del Rei Jaume I i un altre espectacle de justes medievals posaran fermall d’or a les Festes Fundacionals castellonenques.

Més informació en la web: https://www.castellonturismo.com/

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari