Castelló renova el protocol VioGén per a la protecció de les víctimes de violència de gènere

Castelló renova el protocol VioGén per a la protecció de les víctimes de violència de gènere
30/09/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha celebrat aquest dimecres una Junta Local de Seguretat en la qual s’ha aprovat la renovació del protocol de col·laboració i coordinació entre la Comissaria provincial del Cos Nacional de Policia i la Policia Local de Castelló per a la protecció de les víctimes de violència de gènere i la continuïtat de la incorporació del Cos Local de Policia al ‘Sistema de Seguiment Integral dels Casos de Violència de Gènere’ (VioGén) del Ministeri de l’Interior. El protocol ve a donar resposta a la renovació del signat l’any 2011 per a adaptar-lo i actualitzar-lo a la situació i normativa actual.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que gràcies a aquest conveni, “s’estableixen els procediments policials i formes de col·laboració i coordinació entre tots dos cossos per a garantir la protecció de les dones víctimes del terrorisme masclista en el terme municipal”. “La lluita contra aquesta xacra és una responsabilitat i un objectiu de totes les administracions, amb aquest protocol que hui renovem, reforcem el nostre compromís amb la protecció de les dones víctimes de la violència masclista”, ha indicat.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha destacat la importància de la renovació d’aquest protocol pel que implica per a “optimitzar” els recursos humans i materials i “augmentar la col·laboració policial per a una millor eficàcia de la protecció de les víctimes, que permeta garantir tant l’atenció i assistència com el compliment eficaç de les mesures de protecció”.

Entre les actuacions de la Policia Local de Castelló sobre la base d’aquest protocol està el del trasllat de les víctimes a Comissaria Provincial del Cos Nacional de Policia per a la interposició de la denúncia, seguiment de víctimes i de les ordres de protecció, així com acompanyament a jutjats, entre altres gestions de suport i protecció a les dones víctimes del terrorisme masclista en coordinació i col·laboració amb la Policia Nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari