Castelló es prepara per a la segona ona: “No ens hem de confondre, no sabem com estarem demà”

L’equip de govern ha demanat no baixar la guàrdia malgrat estar millor que en altres províncies i ha recolzat el tancament perimetral

Castelló es prepara per a la segona ona: “No ens hem de confondre, no sabem com estarem demà”

L’Ajuntament de Castelló recolza la decisió de tancar el perímetre de la Comunitat Valenciana des d’aquest migdia, malgrat que la situació no és especialment greu a la ciutat ni a la província, “però tampoc positiva”. Així ho ha manifestat aquest matí el portaveu de l’equip de govern, José Luis López, que ha destacat que “sempre es donaran suport a les decisions tant de la Generalitat Valenciana com del Govern d’Espanya que protegisquen la salut dels veïns i veïnes de Castelló”. L’edil, que també ha fet una crida a la responsabilitat individual, ha assenyalat que el consistori pretén ser més àgil davant possibles emergències derivades de la COVID-19.

López ha explicat que, com ha manifestat l’alcaldessa, Amparo Marco, “l’ajuntament recolza les decisions del Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana quan es protegeix la salut, perquè estem en una situació d’emergència sanitària sense precedents en 100 anys”. “El nostre objectiu és protegir la salut dels ciutadans i ciutadanes de Castelló, per la qual cosa qualsevol mesura que evite el sorgiment de brots serà benvinguda”, ha afegit.

El també regidor de Contractació ha reconegut que el tancament perimetral, que ha començat a les 12.00 hores i es mantindrà almenys una setmana, sí que pot afectar de manera negativa al sector turístic o a l’hostaleria, “encara que crec que això afecta el conjunt nacional, ja que quasi totes les comunitats autònomes s’han anat tancant i el turisme s’ha parat”.

Sobre la situació de la capital de la Plana, ha dit que és millor que la d’altres províncies, però ha volgut llançar un missatge perquè ningú abaixe la guàrdia: “Malgrat que estem millor que en altres llocs no hem de confondre’ns. La situació no és positiva i no sabem com estarem demà o en una setmana”.

Per això, ha reiterat que l’Ajuntament de Castelló continuarà ajudant “a pimes, persones autònomes o serveis socials” amb la partida d’un milió d’euros en subvencions “que és oberta, la qual cosa ens permet incrementar la quantia si és necessari”.

En aquest sentit, ha fet una crida a la responsabilitat “de tots i cadascun de nosaltres, perquè només amb els nostres actes podrem arribar millor a un Nadal que ara mateix és incerta i podrem acabar amb aquesta pandèmia”.

Així mateix, l’ajuntament podria estar preparant-se per als efectes de la segona ona de la pandèmia. Des de la regidoria de Contractació – liderada pel portaveu- s’ha proposat l’ampliació de l’àmbit de l’aplicació de la instrucció per a la tramitació de contractació en una emergència per les circumstàncies derivades de l’actual crisi sociosanitària. “En acabar-se l’estat d’alarma en el qual se’ns permetia aquesta mesura, volem acordar aquesta ampliació per a estar preparats davant qualsevol eventualitat que vinga en les pròximes setmanes. Amb això, l’ajuntament com a administració estarà més preparat per a fer qualsevol contractació d’emergència en qualsevol moment”.

Respecte a les possibles aglomeracions que puguen produir-se en Tots Sants, l’edil ha destacat el dispositiu especial i ha demanat “evitar tota mena de contacte amb altres persones” i intentar acudir al cementeri els dies anteriors o posteriors a la festivitat, com ja ha fet molta gent, segons ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari