El Cecopal prorroga las restricciones locales de Castelló, que se revisarán según el avance de la pandemia

El Cecopal prorroga las restricciones locales de Castelló, que se revisarán según el avance de la pandemia
26/02/2021 -

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) ha acordat aquest divendres prorrogar fins al pròxim 14 de març les mesures establides a nivell municipal dictades per aquest organisme per a frenar l’avanç de la covid-19, una decisió adoptada seguint el criteri de “màxima prudència i cautela” per a evitar que es puguen generar situacions de risc sanitari que suposen un pas arrere en els esforços realitzats per a doblegar la corba.

L’alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, recorda que “la ciutat afronta una situació particular que no es dóna en altres municipis, ja que encarem unes dates tradicionalment festives per la Magdalena, enguany suspesa a causa de la pandèmia”. En aquest sentit, ha explicat que, encara que el ritme de contagis està descendint, “no podem baixar la guàrdia i cal evitar que es propicie un ambient que derive en situacions de risc, sobretot ara que s’està aconseguint baixar la incidència acumulada”.

El Cecopal ha pres aquesta decisió també a l’espera de la pròxima reunió amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Púbica, Ana Barceló, en la qual, tal com va anunciar, s’abordaran i marcaran “les línies roges sanitàries” per a aquests dies a la ciutat de Castelló. “El més prudent i responsable en la nostra circumstància particular és continuar amb les mesures que han demostrat ser efectives per a doblegar la corba”, ha apuntat.

En aquest sentit, s’ha avançat que s’està preparant un dispositiu especial de seguretat per a vetlar pel compliment de les mesures sanitàries i evitar situacions o celebració d’activitats que comporten risc sanitari.

Cal recordar que el Cecopal va acordar el passat 15 de gener tot un paquet de mesures que implicaven, entre altres, la suspensió d’activitats i tancament d’instal·lacions culturals i esportives. Mesures a les quals posteriorment es van sumar les restriccions aprovades a nivell autonòmic per la Generalitat. Aquestes mesures es prolongaran fins al 14 de març, sense perjudici que siguen objecte de revisió, avaluació i actualització per part del Cecopal en funció de l’evolució de la pandèmia.

En la reunió d’aquest divendres, el Cecopal ha donat compte també de l’actualització de les dades d’incidència del virus a la ciutat. Segons les últimes dades fetes públics per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la incidència acumulada a la ciutat de Castelló se situa en 197,99 positius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari