El CEIP Herrero de Castelló es traslladarà a les instal·lacions provisionals la pròxima setmana

Mezquita: “El treball de la directiva i de l’equip docent faran possible que aquest trasllat es faça en temps rècord i ens permetrà iniciar les obres”

El CEIP Herrero de Castelló es traslladarà a les instal·lacions provisionals la pròxima setmana
23/07/2021 -

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha visitat la futura ubicació de les aules provisionals on acudirà l’alumnat del CEIP Herrero mentre duren les obres de renovació del centre. Està previst que el trasllat al nou espai habilitat al carrer Riu Ter comence la pròxima setmana, una tasca que serà possible “gràcies al treball de la directiva i de l’equip docent”, com ha reconegut l’edil.

Tal i com ha remarcat Mezquita, el trasllat permetrà que les obres comencen de manera imminent i que “l’alumnat inicie el curs a les aules del districte Est, un espai que compta amb totes les instal·lacions, serveis i recursos per a que les classes es puguen desenvolupar amb normalitat i es puguen complir els protocols sanitaris”. Mezquita també ha explicat que la previsió és que els treballs al centre del carrer Herrero puguen començar durant el mes d’agost, de manera que es podrien executar durant els següents 13 mesos, tal com recull el contracte de les obrers.

Així doncs, per a facilitar el trasllat, l’Ajuntament de Castelló portarà una màquina elevadora i dos furgonetes per tal de transportar el material des del centre educatiu a les aules prefabricades. A més, nou operaris del consistori ajudaran amb les tasques de trasllat del CEIP Herrero, que durarà vora 15 dies.

L’Ajuntament de Castelló ha realitzat una inversió de 128.000 euros per a l’adequació del solar on se situen les aules provisionals. A més d’asfaltar la parcel·la i deixar una part per al pati, s’ha instal·lat una valla per delimitar el perímetre i s’han facilitat dos accesos per garantir l’entrada i l’eixida de forma segura. També s’han posat papereres, bancs i s’han facilitat els serveis de llum i aigua per tindre un correcte acondicionament del centre.

Amb les obres del Pla Edificant, el CEIP Herrero podrà comptar amb una aula per a l’alumnat de 0 a 2 anys i afavorirà la conciliació familiar. El consistori preveu millorar la sostenibilitat del centre mitjançant les obres d’ Edificant, les quals inclouen un aïllament tèrmic, vidres de baixa emissivitat i altres materials respectuosos amb el medi ambient. També hi ha prevista la instal·lació d’un aparcament per a bicicletes i una zona àmplia d’ombres al pati.

La col·laboració entre la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Castelló, el Pla Edificant significa la inversió de 3’3 milions d’euros per reformar el CEIP Herrero. Educació preveu que les obres s’executen entre 2021 i 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari