El Centre de Tecnificació de Vila-real atendrà pacients amb coronavirus

Puig ha anunciat que es va a adequar aquest espai, una residència i el complex de la Penyeta Roja per a oferir atenció sociosanitària si hi ha un desbordament als hospitals

El Centre de Tecnificació de Vila-real atendrà pacients amb coronavirus

Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, ha anunciat després d’una reunió per videoconferència amb els responsables d’infraestructures sanitàries, d’emergències i de Tragsa per la pandèmia del coronavirus, que el Centre de Tecnificació de Vila-real és una de les instal·lacions no sanitàries que s’habilitarà per a atendre més pacients si fóra necessari.

Segons ha destacat el líder del Consell en una roda de premsa per a actualitzar informació sobre la situació del COVID-19 en la Comunitat Valenciana, actualment hi ha 2.754 llits en hospitals públics i 825 en privats, “per la qual cosa ara mateix està garantida l’assistència hospitalària” de totes les persones afectades en aquest moment, mancant que Ana Barceló confirme les noves xifres de tota la comunitat.

Així, ha assenyalat que malgrat que actualment la disponibilitat dels llits està garantida, s’ampliarà l’estratègia de prevenció i es farà ús d’altres instal·lacions privades o que depenen de les diputacions.

En el cas de Castelló, es tracta del Centre de Tecnificació de Vila-real, un espai esportiu que serà adequat per a poder atendre una possible deriva, així com el complex socioeducatiu Penyeta Roja i una residència que no ha concretat.

Així mateix, a València s’adequarà l’Escola d’Infermeria de l’antiga Fe amb obres que començaran demà i es desenvoluparan en 10 dies, mentre que a Alacant també s’habilitarà la residència del Doctor Esquerdo, amb 54 places, tal com ha concretat, una altra residència i un espai d’Alcoi.

Puig, no obstant això, ha assenyalat que no es tracta de les úniques mesures que es prendran. A poc a poc, ha dit, s’aniran revelant més detalls i futures instal·lacions que s’uniran a les ja esmentades, com és el cas d’una residència de Requena i hotels o altres espais d’empreses privades.

A més, el president ha indicat que ara mateix les UCI treballen amb normalitat però s’espera doblegar la seua capacitat per si hi ha un augment considerable de casos en les pròximes setmanes. L’objectiu és “avançar provisions perquè el sistema sanitari valencià no es desborde. Hem de prevenir tots els escenaris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari