Marco presenta una xarxa de centres d'atenció especialitzada a Castelló

La candidata socialista exposa els projectes per a Alzheimer, Parkinson, esclerosi múltiple, malalties mentals i autisme

Marco presenta una xarxa de centres d'atenció especialitzada a Castelló
16/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia, Amparo Marco, ha anunciat el desenvolupament d’una xarxa de centres de dia d’atenció especialitzada a Castelló per a Alzheimer, Parkinson, malalties mentals, autisme i esclerosi múltiple. La presentació s’ha realitzat davant representants d’aquestes organitzacions de caràcter sociosanitari que treballen en l’àmbit local. Marco i el candidat José Luis López han presentat el bloc del programa electoral relacionat amb les polítiques del benestar i la qualitat de vida ciutadana, enquadrat en el bloc de ‘la Ciutat de les Persones’.

Marco ha destacat els dos centres de dia que construeix l’Ajuntament a Tetuan, el de l’Alzheimer, amb les obres en execució, que gestionarà l’Associació Provincial de Familiars de persones amb la malaltia d’Alzheimer i altres demències de Castelló (AFA). El projecte del centre de dia de Parkinson ja s’ha redactat i les obres es realitzaran en la mateixa zona que el d’Alzheimer, en l’antiga caserna.

“La idea és que les entitats que tenen l’experiència per a atendre d’una forma més pròxima a les persones lideren aquests projectes. Des de l’Ajuntament signarem els convenis per a finançar les despeses de lloguers i l’adaptació dels espais”, ha apuntat Marco. “Són exemples de les polítiques de benestar social que estem desenvolupant des de fa quatre anys i que han suposat un canvi extraordinari en les infraestructures i serveis d’atenció a les persones vulnerables”.

El centre de dia per a persones amb malalties mentals ja està operatiu des de fa unes setmanes. L’Ajuntament ha invertit 170.000 euros en l’adequació del local, que gestiona l’Associació de Familiars per als Drets del Malalt Mental. El model seguit amb AFDEM s’estendrà a altres dos centres: l’Associació de Pares de Persones amb Autisme (APNAC), l’Associació d’Esclerosi Múltiple i l’Associació de Síndrome de Down.

La candidata socialista ha explicat altres punts del programa social del PSPV-PSOE, vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. En l’àmbit del benestar, ha anunciat que l’Ajuntament impulsarà la promoció d’habitatge per a augmentar el parc d’habitatge públic destinat a les famílies i col·lectius amb dificultats d’accés a l’habitatge, pisos pont i dones víctimes de violència de gènere.

Un altre punt planteja la creació d’un servei d’assistència i ajuda a domicili universal per a persones que es troben en situació de soledat, majors i dependents. A més, es preveu impulsar la col·laboració amb les organitzacions del tercer sector, el desenvolupament del projecte Castelló Ciutat Accessible per a l’eliminació de barreres que dificulten el desenvolupament físic, psicològic i cultural. S’ampliarà la xarxa de banys públics gratuïts i es preveu situar canviadors inclusius i punts d’alimentació infantil.

En matèria de salut, Marco ha anunciat la creació d’una unitat de salut infantil en centres educatius i la posada en marxa del Centre d’Envelliment actiu a la Casa de Cultura del carrer Antonio Maura. Referent a Igualtat, s’aprovarà i desenvoluparà el tercer Pla d’Igualtat d’Oportunitats, es continuarà amb la implementació de la perspectiva de gènere en tot el pressupost municipal i les àrees de gestió municipals. Finalment s’elaborarà un Pla Local contra la Violència de Gènere i s’habilitarà un espai com a Casa de la Dóna com a punt de trobada de grups de dones per a coordinar el desenvolupament de la seua activitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari