Castelló tindrà un certamen de Memòria Democràtica el pròxim curs

Castelló tindrà un certamen de Memòria Democràtica el pròxim curs
31/10/2020 -

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, i la regidora de Memòria Democràtica, Verónica Ruiz han anunciat la creació del Certamen per la Memòria Democràtica de Castelló. Els responsables municipals han assenyalat que comptaran amb la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, així com del professorat dels departaments d’història.

“Volem contribuir a construir el relat democràtic de la ciutat, a difondre i estudiar de manera diferent una part de la nostra història que ha estat oblidada durant molts anys”, ha apuntat el regidor d’Educació, qui considera molt rellevant “que el professorat participe en l’elaboració de les dinàmiques que seguirà el certamen per tal d’adaptar-lo als ritmes i als calendaris lectius”.

Per la seua banda, la regidora Memòria Democràtica i Cultura, Verònica Ruiz, ha posat a disposició de la iniciativa “tots els recursos municipals de què disposem a Castelló per ajudar a entendre aquest període clau de la història”. Ruiz ha destacat que a aquesta etapa “el MUCC li dedica algunes de les seues seus i itineraris, com el recentment inaugurat ‘Espais de Memòria”.

Amb l’objectiu d’arribar al pròxim curs lectiu amb tots els elements a punts, la convocatòria s’obrirà als instituts públics i concertats de la ciutat. El certamen tindrà com a finalitat difondre la memòria històrica de la ciutat entre l’any 1931 i 1978. Es tracta, per tant, d’aprofundir en una època de la història recent “de la qual encara s’ha de fer molta pedagogia”.

Així, s’abordaran fets que van ocórrer entre la II República i als primers anys de la Transició Espanyola i l’alumnat haurà de crear projectes audiovisuals, còmics o espectacles teatrals centrats en aquesta part de la història espanyola. Per poder fer els treballs, el Grup de Recerca per la Memòria Històrica de Castelló s’ha posat a disposició de l’Ajuntament i dels centres per aportar documentació, suport documental o qualsevol altre recurs que puga ser necessari, així com visites a espais o testimonis de l’època.
El regidor d’Educació, Francesc Mezquita ha presentat un esborrany de les bases per a que la comunitat educativa les puga veure i aportar les modificacions pertinents, ja que la voluntat de la regidoria és que aquestes estiguen redactades de forma conjunta. El jurat del certamen estarà format pel Grup de Recerca per la Memòria Històrica de Castelló, pel professorat dels centres que participen en el certamen i per personal del propi Ajuntament de Castelló.

Amb el certamen es vol aportar una eina educativa més per als centres que hi participen. En eixe sentit, el contingut per al concurs es podrà combinar amb les classes. Per això,

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari