Cinema gratis en valencià en la Festa per la Llengua 2019

Tres pel·lícules es projectaran en valencià els dies 8, 9 i 11 d’arbil en el Teatre del Raval

Cinema gratis en valencià en la Festa per la Llengua 2019
08/04/2019 -

Sota l’eslògan “Som i serem paraules”, un homenatge al lexicògraf i activista cultural Francesc Ferrer i Pastor, se celebraran els pròxims dies els actes de les Trobades 2019 de l’Escola Valenciana a Castelló de la Plana.

Aquesta iniciativa, que es duu a terme en diferents localitats de tota la Comunitat Valenciana, naix de la necessitat de treballar per la igualtat lingüística en el nostre sistema educatiu. El gran esdeveniment de Festa per la Llengua a Castelló serà el diumenge 14 d’abril, però fins aleshores, es podrà gaudir de tres projeccions molt interessants a partir de hui, 8 d’abril en el Teatre del Raval. Aquest cicle de cinema està programat per la regidoria de Normalització Lingüística, encapçalada per Ignasi Garcia.

Per al dilluns 8 d’abril, està programada la projecció d'”Incerta Glòria”, a les 20h. Narra la història d’un jove republicà destinat a una zona temporalment inactiva, on coneix a una enigmàtica viuda.

La següent pel·lícula serà el dimarts 9, “M’esperaràs?“, també programada per a les 20h. En ella, un grup d’amics organitzen una cita a cegues a un membre del seu grup que no deixa de queixar-se de la seua mala sort amb les dones.

Finalment, el dijous 11 d’abril serà la projecció de “La Pell Freda”, una pel·lícula de suspens basada en l’exitosa novel·la homònima. El seu protagonista desembarca en una solitària platja en la qual, a boca de nit, apareixen visitants misteriosos i amenaçadors.

Per a assistir a les projeccions de manera gratuïta, es poden recollir en el Menador, en el Negociat de Normalització lingüística de 9 a 14 hores. Si no has tingut temps de recollir-les, unes 50 entrades per a cada pel·lícula es reserven per a recollir en taquilla el mateix dia de les projeccions.

La Festa per la Llengua

Però això no és tot, ja que el 14 d’abril és el dia de la festa, quan a partir de les 10 del matí es podrà gaudir en en Parc de Ribalta d’actuacions musicals, tallers per a xiquets, visites guiades a enclavaments especials de Castelló… i altres activitats centrades en la promoció del valencià.

Després del lliurament de premis del concurs de dibuix, i les exhibicions de l’Escola Canta i la Muixeranga de Conlloga; el dia es tancarà amb teatre a les 16h. A càrrec de ScuraPlats, es podrà gaudir de l’obra Satsuma 3.0.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari