L'UJI seguirà la seua docència online fins a acabar el curs

Les universitats públiques valencianes acorden seguir impartint les seues classes en línia la resta de curs

L'UJI seguirà la seua docència online fins a acabar el curs

Davant la propagació del coronavirus en la Comunitat Valenciana, el passat 12 de març la Conselleria d’Educació va prendre la decisió de suspendre les classes en tots els centres educatius a partir del 16 de març i de manera indefinida. No obstant això, la docència es va reprendre en línia poques setmanes després i ara serà la fórmula per a finalitzar el curs.

Així ho ha anunciat la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, encapçalada per Carolina Pascual, davant la possibilitat que l’Estat d’Alarma es prorrogue més enllà de l’11 d’abril i no es puga reprendre la docència presencial.

Després d’una reunió a distància entre l’administració i els rectors i rectores de les universitats públiques valencianes (UV, UPV, UJI, UA i UMH), les parts implicades han decidit mantenir tota la docència en format online durant el que resta del curs 2019-2020 i desenvolupar en cada universitat procediments d’adaptació de l’avaluació mitjançant mitjans no presencials.

En aquest sentit, la Conselleria d’Universitats i els rectors i rectores han manifestat la seua voluntat de treballar de manera coordinada per a adaptar les millors solucions. En el seu comunicat, han expressat que l’objectiu és garantir el desenvolupament del curs acadèmic 2019-2020 en les condicions més òptimes, “garantint la qualitat de la docència i l’atenció a l’alumnat”, donades les circumstàncies.

Per tant, tant la docència com l’avaluació de l’alumnat s’adaptarà a través de mitjans no presencials. La consellera, així, ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha subratllat que tots i totes podran acabar el curs amb garanties.

Pascual, així mateix, ha destacat “la fortalesa del sistema universitari públic valencià, la col·laboració i l’esforç que les universitats han realitzat des de l’inici de l’estat d’alarma, amb la finalitat de garantir la qualitat de la docència i l’atenció de l’alumnat”.

Així mateix, des de les xarxes socials, la Conselleria d’Educació ha criticat els “bulos” que s’han difós i ha confirmat que no se suspenen les classes i el curs acabarà en les dates previstes en el calendari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari