La col·lecció municipal d'art contemporani de Castelló creix amb sis noves obres

La col·lecció municipal d'art contemporani de Castelló creix amb sis noves obres
10/11/2022 -

La col·lecció d’art contemporani de l’Ajuntament de Castelló comptarà amb sis noves obres aquest 2022. En la tercera convocatòria de crida a projecte de la Regidoria de Cultura, la comissió d’experts conformada pel director del Museu Nacional d’Art Contemporani Reina Sofía de Madrid, Manuel Borja-Villel; la directora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) de València, Nuria Enguita; i el responsable de la línia d’activitats de la Fundació Caixa Castelló, Alfredo Llopico, han estimat, per unanimitat, adquirir obra de Jorge Julve, a més de suggerir a la Regidoria l’estudi de la compra de peces de José Antonio Portillo, Fermín Sales, Lidón Forés, Joaquín Michavila i Manolo Safont. La inversió suma 59.125 euros.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assenyalat que “amb el criteri tècnic i d’una comissió d’experts de primer nivell, podem incorporar al fons artístic contemporani de la ciutat de Castelló noves obres d’artistes joves i amb experiència, a més de sumar peces històriques que suposen una oportunitat per a conformar una col·lecció cohesionada i argumentada per a tota la ciutadania”. “En pròxims anys, continuarem adquirint obra d’art contemporània enriquint la col·lecció amb criteris de qualitat, encara que, a proposta de la comissió d’experts, el pròxim any canviarem la fórmula”, ha destacat Ruiz.

Després de l’anàlisi de les 83 obres presentades de 28 artistes d’11 municipis de tota la província, la comissió d’experts ha estimat “per unanimitat” la conveniència de la incorporació a la col·lecció municipal d’Artefacto de imágenes’ (2021), una peça en fusta, ferro i espills de Jorge Julve.

A més, i tal com consta a l’informe de la comissió, després de la valoració de currículums, llenguatges i obres presentades, s’incorporen al llistat com a suggeriment per a la consideració de la Regidoria a proposta de la directora de l’IVAM l’escultura en ferro i paper ‘Diálogos de papel’ (1995) de José Antonio Portillo; i l’audiovisual ‘El Maestrat filmat’ (2022), amb dos peces de videoart d’assaig, ‘El Maestrat filmat’ i ‘Espais’, que formen un conjunt de cinc assajos experimentals.

A proposta del director del Museu Nacional d’Art Contemporani Reina Sofía es planteja a la Regidoria la conveniència d’incorporar la peça de videoart de Lidón Forés ‘Take your picture and go!’ (2019). El coordinador d’activitats de la Fundació Caixa Castelló, Alfredo Llopico, suggereix, per la seua part, “l’adquisició d’obres d’artistes morts, els treballs dels quals no estiga degudament representat en el fons artístic de l’Ajuntament, a fi de completar-lo amb un criteri històric”, proposant la compra d’obra pictòrica de Joaquín Michavila, ‘Trencament 2’ (1976), i la pintura ceràmica ‘Sense títol’ de Manolo Safont (1966). Cadascuna d’aquestes propostes compten amb el vistiplau de dos dels tres membres de la comissió d’experts.

Aquestes obres se sumen a les 18 adquirides en la primera crida a projecte de la Regidoria de Cultura realitzada el 2020 per a la creació d’una col·lecció d’art contemporani municipal, i a les 15 creacions incorporades el passat 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari