El col·legi Herrero de Castelló comença la seua transformació integral

L’alumnat del centre es traslladarà a les instal·lacions provisionals situades al carrer Riu Ter

El col·legi Herrero de Castelló comença la seua transformació integral
23/08/2021 -

Avui s’han iniciat les obres de construcció per a la rehabilitació integral del CEIP Herrero de Castelló. Les obres comencen una vegada finalitzat el trasllat a les aules provisionals, ubicades al PAU Censal, en els voltants del carrer Riu Ter. Els treballs tindran una durada aproximada de 13 mesos i suposen una inversió total de 3,3 milions d’euros finançats a través del Pla Edificant, mitjançant la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, i el regidor d’Obres i Projectes Urbans, José Luis López, han supervisat els primers treballs d’obra, acompanyats per l’equip tècnic que dirigeix el projecte. El nou col·legi Herrero comptarà amb una aula per a l’alumnat de 0 a 2 anys amb l’objectiu d’afavorir la conciliació familiar. A més, es preveu millorar la sostenibilitat i eficiència energètica del centre, amb un aïllament tèrmic, vidres de baixa emissivitat i altres materials de construcció respectuosos amb el medi ambient. El projecte també suma la instal·lació d’un aparcament per a bicicletes en els accessos i una zona àmplia d’ombres en el pati escolar.

Mezquita ha destacat la importància d’aquestes obres, “que arriben després d’anys de gestions i de reivindicacions de la comunitat educativa. En poc més d’un any l’escola serà una realitat i tindrà unes instal·lacions dignes, modernes i eficients”, ha destacat l’edil d’Educació. Mezquita també ha agraït a l’equip directiu i docent del centre “la complicitat i el suport rebut, especialment durant els treballs de trasllat a les aules provisionals”, celebrats durant el mes de juliol i agost.

Per la seua banda, el regidor d’Obres i Projectes Urbans, José Luis López, ha destacat en l’inici de les obres del col·legi Herrero, “la importància d’aquesta remodelació, que farà de l’Herrero un centre més accessible, eficient, modern i adaptat a les necessitats actuals”. “Les obres de l’Herrero, a més de les que s’estan realitzant en el Vicent Marçà, i les que es faran en el Sebastián Elcano i Mestre Canós, són el resultat d’un intens treball i un exemple de la implicació d’aquest Ajuntament i els seus tècnics en la millora de les condicions dels centres educatius, a través del pla Edificant”.

Ajudes i facilitats per al transport de l’alumnat

D’altra banda, Mezquita ha explicat les facilitats que l’Ajuntament ha posat a l’abast per ajudar a les famílies que necessiten en el desplaçament a les aules provisionals per al pròxim curs, en cooperació amb l’AMPA del centre.

Així, l’Ajuntament subvenciona l’adquisició de targetes d’autobús de línia, en el trajecte de la plaça Jutge Borrull fins al col·legi Carmelites, en l’avinguda Casalduch, tant d’anada com de tornada, per a les famílies que necessiten aquest servei de transport públic.

Així mateix, conjuntament amb l’àrea de Mobilitat, s’han adoptat diverses mesures per millorar la mobilitat i la seguretat durant els trajectes, a través d’un nou Camí Escolar senyalitzat en via pública. A més, s’instal·laran aparcabicicletes i l’equip d’Agents de Mobilitat Urbana (AMU) es desplaçarà fins a la ubicació per coordinar el trànsit d’accés a la zona durant l’entrada dels alumnes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari