Castelló suma els menjadors escolars a la separació de residus orgànics

El consistori instal·larà contenidors específics al costat de cada centre per facilitar el dipòsit de les restes recollides

Castelló suma els menjadors escolars a la separació de residus orgànics
21/10/2019 -

El regidor de Reciclatge i Gestió Integral de Residus, Ignasi Garcia, ha informat els equips directius dels centres escolars de Castelló sobre la campanya de promoció de la separació de restes orgàniques que el consistori iniciarà a partir del pròxim 4 de novembre. La novetat de l’actuació és que el consistori aspira a implicar els menjadors escolars en la utilització del contenidor marró, ja que és en aquest espai «on més residus orgànics generen les escoles i on millor podem explicar l’ús del contenidor marró».

És per això que el consistori instal·larà un dipòsit al costat de cada centre educatiu, el qual podrà ser utilitzat tant pel personal per a dipositar les restes recollides com per la ciutadania en general. Així mateix, el contracte l’adjudicació del qual ha resolt la Junta de Govern també preveu facilitar dipòsits de dimensions reduïdes per a l’interior dels col·legis.

En la comunicació remesa per l’edil es detallen les accions informatives i lúdiques que es realitzaran als centres mitjançant tallers temàtics i dissenyats per a les diferents edats. Així mateix, entre les finalitats d’aquesta campanya destaca la d’«acostar a les famílies les recomanacions per a la separació de residus» i «la localització dels nous contenidors arreu de la ciutat», com ha indicat Garcia.

Així doncs, entre les activitats proposades als centres destaquen la fabricació d’un compostador o un taller sobre els colors assignats a cada residu. Els xiquets i les xiquetes també podran participar en activitats especials com un ‘scape room’ sobre la recollida de restes orgàniques i en un taller de dissecció de residus.

Garcia també ha informat dels detalls de la campanya al responsable de la delegació d’Educació, Francesc Mezquita, amb qui aspiren a «consolidar plenament la recollida de restes orgàniques als menjadors escolars i implicar al personal educatiu i de servei» en aquest objectiu.

Cal destacar que aquesta actuació integral estarà a l’abast de 40 centres d’educació primària de la ciutat, gràcies als quals arribarà a la població escolar d’entre 6 i 12 anys i a les seues famílies. Aquests tallers són una pota fonamental en la difusió del projecte d’implantació de la recollida selectiva a Castelló, el qual suposarà la instal·lació de 1.098 contenidors de càrrega lateral.

A aquesta dada, cal sumar la incorporació de 200 nous contenidors d’envasos lleugers que Ecoembes cedirà al consistori. D’aquesta manera, sumarà 720 dipòsits grocs, distribuïts en els sis districtes de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari