Comença el confinament perimetral del cap de setmana en les grans capitals castellonenques

Més de 250.000 persones estaran afectades per aquesta nova mesura que durarà almenys fins al 15 de febrer

Comença el confinament perimetral del cap de setmana en les grans capitals castellonenques

La tercera ona del coronavirus ha superat fins i tot les dades oficials de la primera, fregant els 10.000 casos positius i les 100 defuncions diàries en la Comunitat Valenciana com a escletxes de les reunions familiars i l’augment de contactes socials, especialment durant les festes nadalenques. Una situació que ha augmentat la pressió hospitalària i ha obligat el Consell a imposar noves restriccions, entre elles el confinament d’alguns pobles de Castelló que arranca aquest cap de setmana, que comptarà amb un ampli desplegament policial per a controlar-lo.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, sorprenia amb aquesta notícia diumenge passat. I és que, a més de limitar les reunions socials en espais públics a dues persones -que poden ser de nuclis familiars diferents– o a convivents en espais privats, també va anunciar el confinament perimetral de les ciutats de més de 50.000 persones durant els caps de setmana i festius.

Quins pobles estan confinats a Castelló els caps de setmana?

Vila-real i Castelló de la Plana estan confinades perimetralment durant els caps de setmana, de divendres a diumenge, i els dies festius del 25 de gener al 15 de febrer com a mínim. Són els únics dos municipis de la província de Castelló, però cal sumar els de les províncies de València i Alacant: València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig i Elda-Petrer.

Aquest tancament perimetral s’aplicarà des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns següent, per la qual cosa només es podrà eixir d’aquestes ciutats per causa justificada.

Excepcions per a eixir de Castelló i Vila-real els caps de setmana

Segons el Decret 2/2021, de 24 de gener i publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el dilluns 25 de gener, des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores dels dilluns o festius, no es pot entrar ni eixir d’aquestes ciutats.

No obstant això, hi ha excepcions: justificar el desplaçament a un lloc de treball, per tornar al lloc de residència habitual, l’assistència a centres sanitaris, l’assistència i cura a persones majors, menors o dependents o causes de força major.

Són les mateixes excepcions que s’apliquen al tancament perimetral de tota la Comunitat Valenciana, que també es prorroga fins al 15 de febrer.

Què es pot fer?

El tancament perimetral afecta l’entrada i eixida de Castelló de la Plana i Vila-real, però dins d’ells poden realitzar-se les activitats permeses fins ara. Tal com va anunciar Puig la setmana passada, l’hostaleria estarà tancada totalment almenys fins al 4 de febrer i els comerços tancaran a les 18.00 hores, excepte les activitats essencials. Sí que es permet l‘obertura de centres comercials també fins a les 18.00 hores i la de sales culturals, encara que amb una gran reducció de l’aforament.

Malgrat això, les autoritats locals han demanat l’autoconfinament voluntari i la reducció al màxim dels contactes socials. De fet, amb l’última novetat, el Consell limita les reunions socials a dues persones de dos nuclis familiars diferents en espais oberts i a convivents en espais privats.

Per a controlar aquestes reunions i l’entrada i eixida de les capitals confinades de la Comunitat Valenciana, ahir mateix la Generalitat va anunciar la posada en marxa d’un dispositiu especial amb un gran desplegament de policies locals, Policia Nacional, Guàrdia Civil, la Unitat Adscrita i Protecció Civil.

Aquest gran dispositiu es durà a terme en els accessos a les 16 ciutats perimetrades, en les seues estacions de trens i autobusos, els seus llocs d’oci, a les platges i els centres comercials, així com en zones de gran afluència de públic, segons va explicar ahir la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en una reunió juntament amb Puig, els alcaldes, alcaldesses i edils de seguretat de les 16 ciutats afectades, la delegada de Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i els comandaments de Policia Nacional, Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari