El Govern municipal aprova obrir una comissió d'investigació sobre el CIMSE a petició de l'oposició

L’edil de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, assegura que “no hi ha res a amagar sobre la gestió de l’Ajuntament”

El Govern municipal aprova obrir una comissió d'investigació sobre el CIMSE a petició de l'oposició
19/09/2019 -

El Govern municipal ha aprovat obrir una comissió d’investigació sobre el procés de posada en marxa i funcionament del Centre Integrat Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE) de Castelló atenent així la sol·licitud dels grups municipals del PP i de Ciutadans.

La decisió s’ha aprovat aquest dimecres en un ple extraordinari celebrat a l’Ajuntament de Castelló i en el qual s’ha votat a favor la petició per unanimitat. El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha manifestat durant el torn d’explicació de vot que els grups polítics que integren el Govern municipal han donat llum verda a la creació de la comissió d’investigació per l'”única i senzilla raó” que “no hi ha res a amagar”.

“Les decisions polítiques adoptades en l’anterior mandat es van realitzar seguint tots els procediments administratius i van estar guiades pels informes dels tècnics municipals, per tant, no existeix cap impediment per a analitzar les contractacions i les despeses que se sol·liciten”, ha indicat. Braina ha apuntat que tota aquesta informació ja va ser exposada en les comissions informatives i en el ple.

Braina ha recalcat també que la creació d’aquesta comissió respon a un exercici de “transparència” de l’equip de govern.

PP i Ciutadans van demanar la creació d’aquesta comissió no permanent d’investigació, a l’empara dels articles 47 i 48 del Reglament Orgànic del Ple, a fi d’analitzar la posada en marxa del CIMSE, així com diversos processos d’adjudicació de contractes i altres temes relacionats amb el servei de la Policia Local.

Una vegada aprovada hui la creació d’aquesta comissió, se seguiran els passos estipulats per a la seua posada en marxa “al més prompte possible”, tal com ha manifestat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en el ple extraordinari d’aquest dimecres.

De fet, al final del ple, la secretària ja ha activat els mecanismes per a constituir la comissió amb la remissió a tots els grups municipals de la corresponent notificació per a instar a la designació dels membres que formaran part de la comissió, segons la representativitat de cada grup. Així, al grup municipal socialista li correspondran tres membres; dos al grup popular i un a cadascun dels grups restants.

Una vegada designats, es procedirà a la convocatòria d’una sessió extraordinària constitutiva de la comissió, que serà presidida per l’alcaldessa, Amparo Marco, que avaluarà la possibilitat de delegar o no la presidència en un altre regidor de l’Ajuntament.

Posteriorment, s’hauran de fixar els acords de funcionament de la comissió, pla de treball, calendari i altres decisions que tinguen a veure amb la seua organització per al correcte desenvolupament de les sessions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari